![]() |
![]() |
Hankekoodi: A78514
Hankkeen nimi: Elintarviketuotteiden muokkaaminen haluttavaksi
Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet
Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 15.10.2021 ja päättyy 15.1.2023
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: NE INNOVATIONS OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 3203747-3
Jakeluosoite: PL 303
Puhelinnumero: +358407151337
Postinumero: 00131
Postitoimipaikka: HELSINKI
WWW-osoite: http://www.superground.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Vekkeli Santtu
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358407151337
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa investoidaan elintarvikeprosessin lopputuotteen ominaisuuksien ja haluttavuuden parantamiseen. Tämä toteutetaan muun muassa investoimalla laboratoriotutkimuksiin, suunnittelemalla prosessointilaitteita, arvioimalla tuloksia kuluttajaraadilla ja palkkaamalla henkilöelintarviketuotekehitysresursseja.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 49 971
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 47 177
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 49 971
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 47 177
Maakunnat: Kymenlaakso
Seutukunnat: Kotkan-Haminan
Kunnat: Kotka
Jakeluosoite: Takojantie 23
Postinumero: 48230
Postitoimipaikka: KOTKA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 10 |
Hanke vähentää omalla tavallaan jätteiden määrää erittäin merkittävästi. Hankkeen elintarvikekehikot mahdollistavat usean eliön hyödyntämisen kokonaan tai lähes kokonaan elintarvikkeeksi. Muutoin ihmiselintarvikkeena hyödyntämättömät osat ovat hankkeen avulla mahdollista hyödyntää elintarvikkeena. Kehikoiden valmistukseen käytettävä tuotantolinjakokonaisuus on suunniteltu vedettömäksi joten sen käyttö ei vaadi puhdasta vettä kuin siivoukseen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 8 |
Hankkeessa kehitettävät elintarvikekehikot mahdollistavat eläinmaterian tehokkaamman hyödyntämisen elintarvikkeissa. Samalla eläintuotetta jatketaan kasvimaterialla. Kanasta saa jopa 15-20% enemmän elintarvikkeita kuin perinteisillä menetelmillä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 3 |
Hankkeessa kehitettävät elintarvikekehikot mahdollistavat eläinmaterian tehokkaamman hyödyntämisen elintarvikkeissa. Samalla eläintuotetta jatketaan kasvimaterialla. Tällöin tarvitaan vähemmän tilaa elintarvketuotannolle. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 1 |
Hankkeessa kehitettävät elintarvikekehikot mahdollistavat eläinmaterian tehokkaamman hyödyntämisen elintarvikkeissa. Samalla eläintuotetta jatketaan kasvimaterialla. Tällöin tarvitaan vähemmän tilaa elintarvketuotannolle ja eläinmateriaa tarvitaan vähemmän. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 10 |
Hanke vähentää omalla tavallaan jätteiden määrää erittäin merkittävästi. Hankkeen elintarvikekehikot mahdollistavat usean eliön hyödyntämisen kokonaan tai lähes kokonaan elintarvikkeeksi. Muutoin ihmiselintarvikkeena hyödyntämättömät osat ovat hankkeen avulla mahdollista hyödyntää elintarvikkeena. Kehikoiden valmistukseen käytettävä tuotantolinjakokonaisuus on suunniteltu vedettömäksi joten sen käyttö ei vaadi puhdasta vettä kuin siivoukseen. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 4 |
Tuotantolinjan kaikki energiantarve on sähköstä joka voidaan halutessaan ostaa uusiutuvilla energianlähteille toteutettuna. Yrityksen hyödyntämä sähkö on vuokranantajalta saatujen tietojen mukaan yhdistelmä uusituvia sekä uusiutumattomia energianlähteitä. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 4 |
Kotka ja muu Kymenlaakso kärsii työttömyydestä, yksipuolisesta talousrakenteesta ja teknologia startuppien puutteesta. Hanke lisää elintarvikealan teknologiaosaamista Kotkan lähialueilla koska se tuo tai aktivoi alan ammattialaisia alueelle. Hankeen jälkeen alueella on lisääntyneen kokemuksensa avulla vähintäänkin kaksi elintarviketeknologian alan kehitysammattilaista lisää. Hanke myös aktivoi alueen startup- klusteria tuomalla uutta aktiivisuutta alueelle. Yritys on paikallinen vuokralainen ja se hyödyntää paikallisia palveluita aina mahdollisuuksien mukaan. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 5 |
Hankkeessa kehitetään pääasiassa aineettomia tuotteita sekä palveluita. Elintarvikekehikot ovat fyysisiä tuotteita, mutta hankkeessa ei valmisteta niitä kuin koe-eriä. Pääpanostukset ovat näiden kehikoiden sekä niiden valmistukseen tarvittavien komponenttien kehittämisessä sekä immateriaalisuojakusessa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Hankkeella ei ole todennäköisesti vaikutusta liikkumiseen tai logistiikkaan. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 2 |
Hankkeella on positiivinen vaikutus terveyteen tuotteiden korkean kalsiumpitoisuuden takia kehitettyjen elintarvikekehikoiden tullessa kuluttajamyyntiin. vaiktutus kohdistuu alueille joissa tuotteet tulevat myyntiin. Hankkeella on suoraa sekä välillistä positiivista vaikutusta työllisyyteen. Hankkeessa palkataan lisää työvoimaa yritykseen ja yrityksen toiminnan kehittyessä palkkaa merkittäväsi lisää työvoimaa. Työvoiman kehittyminen keskittyy korkean työttömyyden Eteläiseen Kymenlaaksoon. Muihin mainittuihin asioihin hankkeella ei arvioida olevan vaikutusta. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Hankkeella ei ole todennäköisesti merkittävää vaikutusta tasa-arvon edistämiseen. Yritys tiedostaa sukupuolittuneet roolit alan toimijoissa ja pyrkii olemaan houkutteleva työnantaja muillekin kuin kantasuomalaisille syrjimättömyyspolitiikkansa sekä englanti-toisenatyökielenä käytäntönsä avulla. Vaikutus kohdistuu pääasiasa yrityksen päätoiminta-alueelle eli Eteläiseen Kymenlaaksoon. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Hankkeella on todennäköisesti vähän vaikutusta mainittuihin asioihin. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Hankkeella on todennäköisesti vähän vaikutusta mainittuihin asioihin. | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeella on todennäköisesti vähän vaikutusta mainittuihin asioihin. |
Hankkeessa investoitiin onnistuneesti elintarvikeprosessin lopputuotteen ominaisuuksien ja haluttavuuden parantamiseen. Yritys investoi laboratoriotutkimuksiin, suunnittelemalla prosessilaitteita, arvioimalla tuloksia kuluttajaraadilla ja palkkaamalla henkilöelintarvikekehitysresursseja.