![]() |
![]() |
Hankekoodi: A78399
Hankkeen nimi: Tuotannon skaalaminen kasvavia markkinoita varten
Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet
Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 29.10.2021 ja päättyy 31.12.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: POTENTIAL FOODS OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2909161-2
Jakeluosoite: Raatimiehenkatu 2 B 45
Puhelinnumero: +358 400 872 169
Postinumero: 00140
Postitoimipaikka: HELSINKI
WWW-osoite: https://nosht.com/fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kankkunen Petteri
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 400 872 169
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa kehitetään ja toteutetaan yrityksen tuotantoprosesseja tavalla, jossa koko ekosysteemin hyvinvointi otetaan huomioon kiinteänä osana prosessia sekä tehdään tuotteiden jatkokehitystä kiertotalouden ja vähähiilisyyden näkökulmasta kestävällä tavalla. Tavoitteena on rakentaa riittävä tuotantokapasiteetti Hartolaan kansainvälistä laajentumista varten. Lisäksi hankkeessa toteutetaan ja testataan Suomen markkinoilla liiketoimintamallin ja ekosysteemin toimivuus, jonka jälkeen voidaan laajentua kansainvälisille markkinoille.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 107 630
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 79 503
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 107 630
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 79 503
Maakunnat: Päijät-Häme
Seutukunnat: Lahden
Kunnat: Hartola
Jakeluosoite: Kustaantie 7
Postinumero: 19600
Postitoimipaikka: HARTOLA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 8 |
Hankkeessa hyödynnetään elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja hävikkiä raaka-aineena. Oman tuotannon hävikki pienenee. Uusien tuotteiden kehittämistyöllä varmistetaan luonnonvarojen kestävä käyttö ja parempi hyödynnettävyys. Kestävä kehittäminen huomioidaan mm. pakkausmateriaalien osalta etsitään kestävämpiä ja ekologisempien ratkaisujen hyödyntämistä sekä koko tuotekonspetin luomisessa. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 8 | 6 |
Yritys edistää hankkeessa uutena ominaisuutena tuotteisiin sisältyvän hiilijalanjäljen laskemista. Mm. pakkausmateriaalien osalta etsitään kestävämpiä ja ekologisempien ratkaisujen hyödyntämistä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 0 |
Hankkeessa hyödynnetään elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja hävikkiä raaka-aineena. Oman tuotannon hävikki pienenee. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 5 | 5 |
Hankkeessa selvitetään yksittäisen tuotteen tuottamiseen tarvittava energia, hiilijalanjälki ja sen kehittyminen. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 3 | 5 |
Hanke monipuolistaa alueen elinkeinorakennetta ja edesauttaa tehdastyöpaikkojen säilymistä alueella. Osa hankkeen investoinneista muodostuu paikallisten/maakunnallisten yritysten toimituksista. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 4 |
Hankeessa luodaan ekosysteemi, johon kuuluu yrityksiä, joiden sivuvirtoja ja hävikkiä hyödynnetään tuotannossa. Projektissa kehitettävien digitaalisten ratkaisujen myötä yrityksen tarjomat aineettomat palvelut ja tuotteet saadaan alulle. Uusi laitekanta edistää paikallisten suunnittelu- ja huoltoyrittäjien elinkeinoa, koska merkittävä osa koneiden asennuksista ja huollosta teetetään paikallisesti. Hankkeessa kehitetään yksittäisen tuotteen hiilijalanjäljen laskentaa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 3 | 3 |
Tuotantolaitoksen volyymin kasvaessa logistiikkakustannukset ja yhtiön kaikkien tuotteiden hiilijalanjälki pienenee. Myös paikallisten kuljetuspalveluiden yksikkökustannus laskee. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 5 |
Hanke monipuolistaa alueen elinkeinorakennetta, edesauttaa tehdastyöpaikkojen säilymistä alueella ja edistää näin alueellista hyvinvointia. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 8 |
Yhtiön vakituisesta työvoimasta lähes puolet on naisia, mikä on kyseisellä alueella merkittävä seikka miestyöpaikkojen suuren osuuden vuoksi. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeessa kehitettiin yrityksen tuotantoprosesseja ja toteutettiin riittävä tuotantokapasiteetti Hartolaan sijoitettuun tuotantolaitokseen kansainvälistä laajentumista varten. Tuotteen pakkausta kehitettiin kiertotalouden ja vähähiilisyyden näkökulmasta kestävällä tavalla sekä samalla saavutettiin merkittävää kilpailuetua tuotteen käytettävyyden ja ominaisuuksien osalta.