![]() |
![]() |
Hankekoodi: A78288
Hankkeen nimi: Selvitys kansainvälisille markkinoille menoon
Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet
Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 26.8.2021 ja päättyy 31.1.2023
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: PROBITAT OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2998469-9
Jakeluosoite: Microkatu 1R
Puhelinnumero: +358456723159
Postinumero: 70210
Postitoimipaikka: KUOPIO
WWW-osoite: www.probitat.eu
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Plumed Ferrer Carmen
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Founder and CEO
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358456723159
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Probitat Oy:n fermentaatioteknologia on valmis toiminnan laajentamiseksi kansainvälisille markkinoille. Selvitimme eri elintarvikeyritysten kiinnostusta teknologiaamme, ja olemme valmiit siirtymään kohdennetusti kansainvälisille markkinoille. Selvitämme eri yritysten ja alueiden eroja yhteistyömalleille, tutkimme eri alueiden lainsäädännölliset vaatimukset (varsinkin USA) sekä selvitämme eroavuuksia asiakastarpeissa ja mieltymyksissä. Rakennamme teknologiapaketteja sekä suojaukseen liittyvän alustan, jolla voidaan vähentää riskejä. Aiomme myös kasvattaa tiimiämme tukemaan vahvemmin hankkeessa tehtäviä toimenpiteitä.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 74 760
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 41 261
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 74 760
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 41 261
Maakunnat: Pohjois-Savo
Seutukunnat: Kuopion
Kunnat: Kuopio
Jakeluosoite: Microkatu 1R
Postinumero: 70210
Postitoimipaikka: KUOPIO
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 0 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 5 | 0 |
patents and trademarks | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Probitat is a technology startup exploiting licensing business model to deliver a novel fermentation platform to create healthy, nutritious, and tasty foods. During the Corona times, we engaged with several Finnish companies and developed collaboration projects to show how we could utilize our bacteria and know-how. However, our offer seemed to be too early for Finnish companies. Therefore, with the funding support from ELY, we built this project to explore the internationalization potential of our technology and approach markets that are more ready for our solutions. During this project, we successfully engaged with several smaller and larger international food companies, strengthen our business model and commercial offering, and built a platform of contracts and patents to take the company to the next level of commercialization. We are now ready to commercialize two of our ingredients and expect to launch several products by the end of 2023. We also have patent-protected the bacterial strain used in most of our developed fermented ingredients, and secured new funding. As our commercial phase is already ongoing, we should not forget that we have hundreds of other bacterial strain with potential benefits that could be used to solve the current and new challenges of plant-based food development.