![]() |
![]() |
Hankekoodi: A77454
Hankkeen nimi: Elintarviketarjoilun kansainvälinen kehittämistyö
Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet
Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 4.5.2021 ja päättyy 30.4.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: HUTEK OYKALLE UUSITALO
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 0708444-6
Jakeluosoite: Tiilitie 1
Puhelinnumero: +358505645005
Postinumero: 15560
Postitoimipaikka: NASTOLA
WWW-osoite: www.hutek.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Uusitalo Kalle
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358505645005
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Elintarvikkeiden tarjoilukäytäntöön liittyvä kehitystyö kansainvälisillä markkinoilla.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 27 350
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 20 850
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 27 350
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 20 850
Maakunnat: Päijät-Häme
Seutukunnat: Lahden
Kunnat: Lahti
Jakeluosoite: Tiilitie 1
Postinumero: 15560
Postitoimipaikka: NASTOLA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 6 | 6 |
Mahdollisuus tulevaisuudessa hyödyntää kierrätettävää pakkausmateriaalia. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 4 | 4 |
Logististen kustannusten pieneneminen paremman pakkauskoon myötä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 4 | 4 |
Logistiikan tehostumisen myötä pakokaasupäästöissä laskua. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
Tuotepakkaus on 100% kierrätettävissä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 8 | 8 |
Kierrätettävän pakkausmateriaalin käytön lisääntyminen. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 5 |
paikallisten yhteistyökumppanuuksien hyödyntäminen. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 6 | 6 |
Logistiikan tehostaminen. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 10 |
Tarjoilukäytännön korkea hygieenisyysarvo. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 8 | 8 |
Kierrätettävät materiaalit ja logistiikan tehostaminen. |
Hankkeemme tavoitteena löydettiin yritykselle uusia asiakaskohderyhmiä niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoilta. Hankkeen pitkäaikainen tavoite vakiinnuttaa kahvimaidon ja kahvikerman tarjoilukäytännöt ruokailu- ja kahvilinjastoilla Pohjoismaissa näyttää jo tässä vaiheessa positiiviselta, tosin laajempaa näyttöä saadaan vasta vuosien aikana tarjoilutavan yleistymisen myötä. Kylmälaitteen suunnittelu- ja kehitystyön tuloksena lanseerattiin Gastro Helsinki 2022 messuilla Novocold Mini kylmälaite sekä palkattiin yksi henkilö vakituiseen työsuhteeseen. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna onnistuttiin uudella tarjoilukäytännöllä luomaan kustannustehokkuutta muun muassa työaikaan, pakkausjätteen ja elintarvikehukan määrään sekä varastointikustannuksiin.