![]() |
![]() |
Hankekoodi: A77261
Hankkeen nimi: Toiminnan kasvun mahdollistavat investoinnit
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 22.2.2021 ja päättyy 31.12.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: HIEKKADYYNI OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 1802072-0
Jakeluosoite: Tiipolku 11
Puhelinnumero: 0405750432
Postinumero: 85100
Postitoimipaikka: KALAJOKI
WWW-osoite: www.hiekkadyyni.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Knuutila Teemu
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: hallituksen jäsen
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0405750432
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Toiminnan kasvun mahdollistavat investoinnit.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 57 650
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 49 189
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 57 650
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 49 189
Maakunnat: Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunnat: Ylivieskan
Kunnat: Kalajoki
Jakeluosoite: Kalakuja 7
Postinumero: 85100
Postitoimipaikka: KALAJOKI
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 3
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 3.00, joihin työllistyvät naiset 2.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 0 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hiekkadyyni Oy haki hankerahoitusta tehostaakseen Sandy Kelt -ravintolansa operatiivista toimintaa ja mahdollistaakseen uusia toimintatapoja. Yrityksessä haluttiin parantaa keittiön kapasiteettia palvelemaan viikonloppujen ja kesäsesongin asiakashuippuja paremmin. Tavoitteena myös korona-aikana korostetusti esiin noussut nouto- ja kuljetustuotteiden valmistus yhtäaikaisesti ravintolan normaalin toiminnan kanssa. Toteuttaminen vaati koko toiminnan osalta merkittäviä muutoksia, joiden avulla voitiin tavoitella toiminnallista tehokkuutta ja parempaa kannattavuutta (+25% operatiivinen tehokkuus). Samalla työvoiman lisäämistä (5htv) ja liikevaihdon kasvua (525000 - 800000€). Keittiön laajennusta koskevaa suunnittelutyötä tehtiin alkuvuosi 2021. Varsinaiset rakennusmuutostyöt Sandy Kelt ravintolan apukeittiöön ja taustatiloihin toteuttiin viikoilla 11-13/2021. Viimeistely ja laitteiden asennus viikoilla 14-15/2021. Osa laitteista saatiin vasta kesäkuun alussa. Vko 11 1. Purkutyöt aloitetaan LVIS+ Rak 2. Purkutyöt jatkuvat seinät+ilmast. 3. Timanttiporaukset ja leikkaukset+ purkutyöt 4. Lattialaattojen piikkaus. Sähkösyöttökaapelien paikkojen merkkaus 5. Lämpömattojen asennus kaivuualueelle + purkutöiden jatkaminen 6. Rakennuttaja siivoaa keittiön kattoremonttia varten, Jäähdytslaitteen pesu. vko 12 1. Seinien eristäminen ja keittiön lattian oikominen 2. Vanhan keittiön katon purku klo 7 ja uusi alakatto samana päivänä. 3. Sähkökaapelin kaivuu ja putken asennus. 4. Sähkökaapelin vaihto (SÄHKÖKATKO VÄH 4H) Vko 13-15 1. Keittiön varusteet asennettu 2. Keittiön katto valmiiksi 3. Ovien asennus Kesän 2021 toiminnan perusteella voidaan todeta seuraavaa: Annosten valmistumisnopeus parani tehtyjen muutostöiden avulla puolentoista tunnin odotuksista 30 minuuttiin. Huippukapasiteetti pystyttiin parhaimpina myyntipäivinä nostamaan jo lähelle 800 annosta. Ravintola viereiseltä torilta vuokrattiin lisätilaa 200m2 (ulkoterassi) kesällä 2020. Tänne voitiin nyt myös kokeilla ruokatuotteiden myyntiä kun se kesällä 2020 oli keittiön rajallisen toiminnan vuoksi mahdotonta. Ravintolan muutostöillä saatiin paremmat valmistustilat catering- ja noutoruokien valmistukseen. Henkilökuntaa voitiin palkata lisää ravintolan tilojen laajennuttua (ulkoterassi) ja asiakaskierron nopeuduttua. Tavoite 5 htv lisäämisestä toteutui kesällä (2 keittiölle ja 3 salille). Liikevaihdon kasvulle asetetut tavoitteet saavutettiin myös. Tehty laajennus ja keittiökapasiteetin nosto antaa hyvät valmiudet uuden liiketilan rakentamiseksi ravintolan viereen (vaihe 2) syksyllä 2022. Toisen vaiheen tavoitteena on laajentaa Sandy Keltin konseptia ja syventää paikallista ruoka- ja juomatarjontaa panimoravintolan ja kokous- ja ryhmäruokailutilojen muodossa.