![]() |
![]() |
Hankekoodi: A77163
Hankkeen nimi: Concentrate Spirits
Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet
Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 27.2.2021 ja päättyy 31.10.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: KÅSKA OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2995248-6
Jakeluosoite: Albertinkatu 10
Puhelinnumero: +358440679025
Postinumero: 00150
Postitoimipaikka: HELSINKI
WWW-osoite: https://kaskadrinks.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Karlsson Fred
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Perustaja ja tj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358440679025
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa kehitetään uutta teknistä metodiikkaa uudenlaisten matala-alkoholisten juomatuotteiden valmistukseen. Kehitystyön osana kehitetään yritykselle kaksi uutta kaupallista tuotetta.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 28 960
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 28 960
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 28 960
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 28 960
Maakunnat: Uusimaa
Seutukunnat: Helsingin
Kunnat: Helsinki
Jakeluosoite: Albertinkatu 10
Postinumero: 00150
Postitoimipaikka: HELSINKI
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 6 | 6 |
Pienempi pakkaus, alhaisempi alkoholinkulutus (tislauksesta johtuvat suorat ympäristövaikutukset laskevat), pienempi vedenkulutus. Vähentää luonnonvarojen käyttöä niin tuotteen ja pakkauksen valmistuksessa sekä logistiikassa merkittävästi verrattuna perinteisiin tislattuihin juomatuotteisiin. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 5 |
Pienempi pullo, vähemmän logistiikkaa, vähemmän fossiilipäästöjä per myyty tuote. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 2 | 1 |
Tuotteessa käytetään ainoastaan vastuullisesti tuotettuja, jäljitettävissä olevia raaka-aineita | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 1 | 3 |
Perinteisiin tisletuotteisiin verrattuna merkittävästi alhaisempi vedenkulutus | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei tiedossa olevaa positiivista tai negatiivista vaikutusta valmistuspaikkojen lähellä oleviin Natura 2000 -kohteisiin | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 3 | 0 |
Lasin ja pakkauspahvin määrä per myyntiyksikkö on merkittävästi pienempi kuin perinteisissä tuotteissa, pakkaus täysin kierrätettävä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Valmistajien energiakäyttö ei hankkeen vaikutusmahdollisuuksien piirissä | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 2 | 0 |
Kasvattaa Ilomantsin & Pirkkalan kuntien alueella toimivien yritysten liikevaihtoa ja antaa näin mahdollisuuden uusiin rekrytointeihin tuotteiden valmistusta ja jatkokehitystä varten | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 2 | 1 |
Alueellisesti logistiikka lisääntyy uusien tuotteiden myötä, mutta logistiikan tarve pienenee laajemassa kuvassa uusien tehokkaampien pakkausten myötä | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 3 |
Tuotteemme johtavat välillisesti laskevaan alkoholinkäyttöön ja matala-alkoholisuuteen ja pitkässä juoksussa johtaa parempaan kansanterveyteen. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 1 |
Kåska Oy:n tuotteita ei koskaan suunnitella esimerkiksi tietylle sukupuolelle tai etniselle vähemmistölle. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 5 |
Kåska brändin keskeinen tehtävä on viedä eteenpäin maailmalle pohjoismaisen tasa-arvon ja yhdenmukaisen kohtelun periaatteita | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeessa tutkittiin ja kehitettiin uutta tuotantometodiikkaa matala-alkoholisten juomatuotteiden valmistukseen. Kehitystyön osana kehitettiin yritykselle kaksi uutta kaupallista tuotetta.