![]() |
![]() |
Hankekoodi: A77044
Hankkeen nimi: Liiketoiminnan skaalautumisen kehittäminen ja valmiuksien luominen kansainvälistymiseen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 31.12.2020 ja päättyy 31.12.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: BIOVAAKA OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2916112-3
Jakeluosoite: Laserkatu 6
Puhelinnumero: +358400467926
Postinumero: 53850
Postitoimipaikka: LAPPEENRANTA
WWW-osoite: biovaaka.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hänninen Jukka
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Kehityspäällikkö
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400467926
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Yrityksen liiketoiminta on nopeassa kasvuvaiheessa ja yrityksen tarjoamalla ruokahävikin seurantajärjestelmällä on merkittävä markkinapotentiaali sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hankkeessa tehdään tarvittavat kehittämistoimenpiteet yrityksen tuote- ja palvelurakenteen, sekä toimitusketjun ja tuotannon kehittämiseksi mahdollistamaan ennustetun liiketoiminnan kasvun ja tunnistettujen asiakastarpeiden mukainen skaalautuminen. Kansainvälistymisen mahdollistamiseksi hankkeessa luodaan lisäksi tarvittavat valmiudet kansainväliselle liiketoiminnalle.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 54 543
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 51 647
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 54 543
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 51 647
Maakunnat: Etelä-Karjala
Seutukunnat: Lappeenrannan
Kunnat: Lappeenranta
Jakeluosoite: Laserkatu 6
Postinumero: 53850
Postitoimipaikka: LAPPEENRANTA
Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 3.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti luonnonvarojen käytön kestävyyttä ja edistää hiilineutraaliuden saavuttamista. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 5 | 10 |
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentämistä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Ei arvioitua vaikutusta. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 5 | 5 |
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ruokatuotannon aiheuttaman veden käytön pienentämistä ja vähentää ruokatuotannon aiheuttamia kasvihuonekaasuja. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei arvioitua vaikutusta. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
Ruokahävikin vähentäminen pienentää ruokatuotannon materiaalikäyttöä ja vähentää syntyvän jätteen määrää. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei arvioitua vaikutusta. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 6 | 6 |
Hanke edistää paikallisen elinkeinorakenteen kehittämistä, pyrkii soveltuvien paikallisten asiantuntijapalveluiden hyödyntämiseen ja lisää alueellista elinkeinorakenteen elinvoimaa. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 6 |
Hankkeessa toteutetaan tuote- ja palvelurakenteen kehittämistoimenpiteitä, jotka mahdollistavat uusien asiakastarpeisiin entistä paremmin vastaavien tuote- ja palveluinnovaatioiden syntymisen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 8 | 8 |
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ruokatuotannon energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 3 | 5 |
Hankkeessa kehittämistoimenpiteitä, jotka mahdollistavat eri toimijoiden entistä tiiviimmän osallistamisen ruokahävikin vähentämiseen ja parantavat ruokahävikkitiedon saatavuutta. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 5 | 5 |
Edistämme tasa-arvonäkökulmaa kaikessa toiminnassamme, yrityksen sisäisesti ja ulkoisesti. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 2 | 2 |
Edistämme yhdenvertaisuusnäkökulmaa kaikessa toiminnassamme, yrityksen sisäisesti ja ulkoisesti. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ei arvioitua vaikutusta. | ||
Ympäristöosaaminen | 10 | 10 |
Ruokahävikin näkyväksi tekemisellä on merkittävä vaikutus ympäristötietoisuuden lisäämisessä, tietoa ruokahävikistä käytetään myös oppilaitoksissa pedagogisiin tarkoituksiin. Yrityksen toiminta kasvattaa ympäristöosaamista suoraan ja välillisesti henkilöstön ja kaikkien yrityksen sidosryhmien keskuudessa. |
Yrityksen liiketoiminta on nopeassa kasvuvaiheessa ja yrityksen tarjoamalla ruokahävikin seurantajärjestelmällä on merkittävä markkinapotentiaali sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hankkeessa on toteutettu kehittämistoimenpiteitä yrityksen tuote- ja palvelurakenteen, sekä toimitusketjun ja tuotannon kehittämiseksi mahdollistamaan yrityksen liiketoiminnan kasvun ja tunnistettujen asiakastarpeiden mukainen skaalautuminen. Kansainvälistymisen mahdollistamiseksi hankkeessa on kehitetty valmiuksia kansainväliselle liiketoiminnalle.