![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76909
Hankkeen nimi: VERA Instore – kaupan vihreä vallankumous
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 3.2. Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 29.1.2021 ja päättyy 31.3.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: NETLED OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2136682-9
Jakeluosoite: Annanmaankuja 2 A 2
Puhelinnumero: 040 158 5581
Postinumero: 33960
Postitoimipaikka: PIRKKALA
WWW-osoite: www.netled.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Rosnell Sanna
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: CFO
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 040 558 9320
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Netledin tavoitteena on hankkeen avulla toteuttaa ja monistaa kv-markkinoille kokonaan uusi, vihreä konsepti päivittäistavarakaupan tarpeisiin. Projektissa toteutetaan Instore-konseptin demoaminen oikeassa mittakaavassa, palkataan uusia avainhenkilöitä toteuttamaan hanketta, viedään läpi Instore-projektin skaalaus Suomessa sekä monistetaan konsepti Pohjois-Amerikkaan. Hankkeen tuloksena Netledillä on valmis, todennettu konsepti Instore-mallin vientiin kv-markkinoille.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 124 110
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 115 839
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 124 110
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 115 839
Maakunnat: Pirkanmaa
Seutukunnat: Tampereen
Kunnat: Pirkkala
Jakeluosoite: Annanmaankuja 2 A 2
Postinumero: 33960
Postitoimipaikka: PIRKKALA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 10 |
Vera on viljelymenetelmänä erittäin luonnonvaroja säästävä (energiatehokkuus, vesitehokkuus, hiilidioksidin hyödyntäminen) verrattuna kasvihuoneviljelyyn. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 10 | 10 |
Tehokas viljelymenetelmä, joka säästää vettä ja energiaa + poistaa logistiikan tarvetta, kun mahdollistaa tehokkaan lähituotannon. Instore konseptina, Vera teknologialla toteutettuna, vähentää myös kaupan logistiikan tarvetta suoraan. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 10 |
Viljelyalaa vapautuu muuhun käyttöön, kun vihannesviljely voi tapahtua urbaanissa ympäristössä sisätiloissa. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 9 | 10 |
Kaikki jo yllämainitut Vera viljelymenetelmän vaikutukset vaikuttavat myös tähän. Järjestelmässä vesikierto on suljettu ja kaikki vesi käytetään erittäin tehokkaasti. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
Instore-konsepti mahdollistaa pakkausjätteen tarpeen vähenemisen, jos viljely tapahtuu suoraan kaupan HEVI-osastolla. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 10 |
Instore-konsepti ja Vera teknologia mahdollistavat keskuskasvattamon operoinnin liiketoimintana periaatteessa missä tahansa lokaatiossa. Tavallaan tässä syntyy uusi potentiaalinen paikallinen elinkeino. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 10 |
Kaupan vihanneksiin tuotetaan Instore-konseptilla "lähellä tuotettu"- sekä "ekologisesti kestävällä tavalla tuotettu" -lisäarvo. Lisäksi Vera-teknologialla tuotetut kasvit ovat korkealaatuisia ja puhtaita, ilman torjunta-aineita tuotettuja vihanneksia. Instore-konsepti mahdollistaa myös tulevaisuuden kehityssuunnan asiakkaiden täsmätilauksiin perustuvalle vihannestuotannolle. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 10 | 10 |
Konseptilla minimoidaan logistiikan tarve, kun kasvit tuotetaan joko suoraan kaupan tiloissa tai korkeintaan lyhyiden välimatkojen päässä keskuskasvattamoissa. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 10 |
Kuluttajien hyvinvointi lisääntyy, kun tarjolle saadaan ekologisesti lähellä tuotettuja, korkealaatuisia vihanneksia. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 10 |
Konseptin monistaminen kv-markkinoille mahdollistaa korkealaatuisten, puhtaiden vihannesten tuottamisen missä tahansa lokaatiossa täysin riippumatta paikallisista viljelyolosuhteista. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 10 | 10 |
Instore-konseptilla vertikaaliviljely tuodaan kuluttajan tietoisuuteen ja edistetään tietoutta eri viljelymenetelmistä ja niiden ympäristövaikutuksista. Samalla tarjotaan kuluttajalle mahdollisuus vaikuttaa ostopäätöksellään. |
Netled on hankkeen avulla onnistuneesti rakentanut ja demonnut Vera Instore-konseptia keskuskasvattamo-mallilla ja -mittakaavassa. Hankkeessa on saatettu laitteisto teknisesti valmiiksi Pohjois-Amerikan markkinoille niin, että ensimmäinen Vera-teknologialla toimiva laitos on sertifioitu käyttöön Kanadassa, sekä kerätty laajasti markkinatietoa kohdealueelta. Hankkeen tuloksena Netledillä on hyvät valmiudet jatkaa liiketoiminnan kehittämistä Pohjois-Amerikassa.