![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76785
Hankkeen nimi: Ecokarkaisu 2021
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 3.12.2020 ja päättyy 30.9.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: BOTNIA FREEZE OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2234539-2
Jakeluosoite: Lastausväylä 1a
Puhelinnumero: 0405442963
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
WWW-osoite: https://www.botniafreeze.fi/
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Haaramäki Pasi
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Puheenjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0405442963
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tuotteen hyvä laadun ja säilyvyyden kannalta on tärkeää, että tuotteen pakastuminen tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti. Olemme alkuvuodesta 2021 investoimassa uuteen tekniikkaan, koska pakastustekniikan kehityksen myötä pystymme toteuttamaan entistä ekologisemmin tuotteiden jatkojalostuksen vientitoimintaan.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 160 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 138 860
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 160 000
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 138 860
Maakunnat: Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat: Seinäjoen
Kunnat: Seinäjoki
Jakeluosoite: Keksijäntie 2
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 2 | 6 |
Sähökäytön tehostuminen | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 5 | 5 |
Sähökäytön tehostuminen | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 2 | 3 |
Luonnonvarojen pienempi käyttö. Kuljetusten vähenemisen kautta päästöt vähenevät. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 6 | 5 |
Kuljetusten ja sähkönkäytön väheneminen | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 3 | 2 |
Karkaisu pyritään tekemään kierrätettävissä pakkauksissa sekä rakennetaan olemassa olevan tilan sisään. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 3 | 4 |
Syntyvän lauhdelämmön hyödyntäminen Seinäjoen kaukolämpöverkossa. Pakastevaraston katolla myös aurinkopaneelit. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 3 | 5 |
Yhtenäiset tavoitteet asiakkaiden kanssa. Kasvattaa mahdollisuutta lisätä alkutuotantoa. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 2 | 4 |
Energiaa säästävä karkaisun ohjauslogiikka, jota toimittaja voi hyödyntää myös muissa kohteissa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 10 | 5 |
Kuljettamisen merkittävä väheneminen | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 3 | 5 |
Lisää kapasiteettia ja vähentää työntekijöiden kiirettä. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 4 |
Edesauttaa osaltaan elinvoimaista maaseutua. | ||
Ympäristöosaaminen | 4 | 6 |
Ymmärrys karkaisun tehokkaasta suorittamisesta. |
Hanke toteutettiin tuomalla uutta teknologiaa tuoreen lihan karkaisemiseksi mahdollisimman tehokkaasti -18 ast.C lämpötilaan. Tuloksena saatiin entistä nopeampi tuotteen pakastuminen alhaisemmalla energiankulutuksella.