![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76595
Hankkeen nimi: Aitoa, terveellistä ja hyvää tekevää ruokaa!
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 14.6.2020 ja päättyy 30.6.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: KETO - SO SIMPLE OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 3102229-6
Jakeluosoite: Vasarakankaantie 17
Puhelinnumero: 0442824847
Postinumero: 83700
Postitoimipaikka: POLVIJÄRVI
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kolehmainen Olli
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0442824847
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Aiomme tuoda markkinoille laadukkaita vähähiilihydraattisia valmisruokia, välipaloja, ateriankorvikkeita ja herkkuja. Yrityksemme nimi on Keto – So Simple Oy ja aputoiminimi, sekä brändinimi Ketokamu. Kaikki tuotteemme ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja viljattomia, monet myös maidottomia ja vegaanisia.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 190 900
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 173 698
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 190 900
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 173 698
Maakunnat: Pohjois-Karjala
Seutukunnat: Joensuun
Kunnat: Polvijärvi
Jakeluosoite: Vasarakankaantie 17
Postinumero: 83700
Postitoimipaikka: POLVIJÄRVI
Suunniteltu: 13, joihin työllistyvät naiset 7
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 5.00, joihin työllistyvät naiset 3.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 9 | 9 |
Teemme yhteistyötä sellaisten toimijoiden kanssa, jotka ovat ottaneet nämä asiat huomioon, ja pystymme hyödyntämään tätä osaamista myös itse jatkossa. Kasvipohjaisten tuotteiden suuri määrä puoltaa myös. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 9 | 9 |
Yhteistyökumppanimme ovat huomioineet tätä, esimerkiksi Rawmance on laittanut uuden tuotantolaitoksensa katon täyteen aurinkopaneeleita. Kun oma tuotantomme käynnistetään laajamittaisesti, otamme huomioon myös ilmastolliset näkökulmat. Tuomme esiin myös sitä uutta näkökulmaa/faktaa, että laiduntava, lajinmukaisesti laidunheinää ympäri vuoden (ei tarvitse edes asuinrakennusta) syövä eläin, on hiilinegatiivinen, eli auttaa maaperää sitomaan hiiltä itseensä, eikä vapauttamaan sitä ilmakehään, kuten yksivuotisten kasvien kanssa tapahtuu, varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka paljon lannotteiden valmistuksessa käytetään fossiilisia polttoaineita. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 10 | 10 |
Haluamme tukea monivuotisten kasvien viljelyä ja luonnon monimuotoisuutta, sekä luomutuotantoa. Luonnonmonimuotoisuutta vaalivien aterioiden määrää tavallistenkin ihmisten ostokoreissa ja lautasilla. Luontoon ja sen monimuotoisuuteen kuuluvat myös eläimet, joten tuemme niiden laidunkasvatusta, teollisten tehoyksiköiden sijaan. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 10 | 10 |
Tehotuotannon tukemisen sijaan tuemme pientuotantoa raaka-ainehankinnoissamme. Teemme yhteistyötä Kasvisten paratiisi -projektin kanssa, joka pyrkii parantamaan luonnollisten maanparannuskeinojen käyttöä yms. jolloin mm. pohjavedet, maaperä säästyvät. Myös laidunkarja tukee maaperän eloistumista, joka parantaa sen veden sidontaa, jolloin esim. sadevedet eivät huuhtoudu vesistöihin. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 5 | 5 |
En ole varma mitä tällä tarkoitetaan, tuemme luonnon monimuotoisuutta ja saastumisen estämistä. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 9 | 9 |
Pyrimme kierrättämään kaiken jätteen mahdollisimman tehokkaasti. Tuemme kestävää kehitystä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 4 | 6 |
Aiomme käyttää tulevassa tuotannossamme mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 9 | 9 |
Näemme tärkeänä työllistää Pohjois-Karjalassa ja tukea maaseutua. Tämän hankkeen onnistumisen myötä alueen elinkeinorakenne paranee niin välittömästi kuin välillisestikin. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 10 |
Aiomme tukea aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä hankkeellamme. Teemme uusia tuotteita ja projektimme on korkean osaamisen toimintaa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 5 | 5 |
Pyrimme tehostamaan logistiikkaa. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 10 |
Hankkeemme tukee ihmisten hyvinvointia ja pitkäikäisyyttä tarjoamalla todella laadukkaita ja vähän prosessoituja elintarviketuotteita. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 10 | 10 |
Tuemme tasa-arvoa ja suvaitsevuutta toiminnassamme. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 5 | 5 |
Tuemme yhteiskunnallista ja kulttuurista yhdenvertaisuutta tarjoamalla kaikille terveellistä ja parempaa ruokaa, sekä jaamme kaikille tuotteidemme reseptit ilmaiseksi. | ||
Kulttuuriympäristö | 6 | 6 |
Parannamme valmisruokakulttuuria. | ||
Ympäristöosaaminen | 6 | 6 |
Haluamme oppia lisää aiheesta. Haluamme tukea kotimaisen ja ulkomaisen luonnon suojelua ja tukea luomutuotantoa. |
Hankkeen keskeinen tavoite oli kehittää vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivia tuotteita, sekä luoda toimiva ja korkeatasoinen tuotekehitysprosessi ja palkata siihen liittyvät avainhenkilöt. Hankkeen aikana tehdyt toimenpiteet ovat liittyneet seuraaviin osa-alueisiin: -Ketogeenisten tuotteiden kehitys, -ketogeenisen ruokavalion erikoisosaamisen kehittäminen -liiketoiminta- ja talousosaamisen kehitys, -tuotekehitys- ja -julkaisustrategian sekä niiden saavuttamista tukevien prosessien suunnittelu ja kehitys, -markkinointiosaamisen kehitys, -kansainvälistymiseen liittyvän osaamisen kehitys -markkinatutkimus kotimarkkinoilla sekä verkkokaupan asiakaspolun suunnittelu