![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76443
Hankkeen nimi: Digitaalisen alustan kehittämishanke vegaaniselle ruokabrändille
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 17.9.2020 ja päättyy 31.12.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: WEGAN GROUP OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 3116490-5
Jakeluosoite: Hatanpään Valtatie 24
Puhelinnumero: 0505444722
Postinumero: 33100
Postitoimipaikka: TAMPERE
WWW-osoite: www.wegan.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hynninen Ilkka
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Hpj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0505444722
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa selvitetään ja pilotoidaan verkkoalustaa, jonka tarkoituksena on tuoda maistuva ja helppo ilmastoystävällinen vegaaninen ruoka laajan yleisön saataville. Hankkeen aikana kerätään käyttäjäkokemuksia ja luodaan liiketoimintamalli kansainvälisesti skaalautuvalle verkkoalustalle.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 68 350
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 68 350
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 68 350
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 68 350
Maakunnat: Pirkanmaa
Seutukunnat: Tampereen
Kunnat: Tampere
Jakeluosoite: Hatanpään valtatie 24
Postinumero: 33100
Postitoimipaikka: TAMPERE
Suunniteltu: 8, joihin työllistyvät naiset 4
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 2.00, joihin työllistyvät naiset 2.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
Hanke on kestävän kehityksen hanke 100%. Sen tavoitteena on vähentää päästöjä kestävästi. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 10 | 10 |
Hankkeen päätavoitteena on ilmastonmuutoksen torjunta ruokailuvalintoja tekemällä ja sen toiminnan tekeminen kuluttajille globaalisti helpommaksi. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 10 | 10 |
Hankkeessa pyritään lisäämään monimuotoisuutta välillisesti. Kasvisruokaan siirtyminen vapauttaa laidunmaita ja auttaa luonnon monimuotoisuutta. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 10 | 10 |
Hankkeen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasuja kasvisruokaan siirtymällä. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 1 | 1 |
Kohteita hanke auttaa ainoastaan välillisesti. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 4 | 3 |
Hankkeessa keskitytään tuottamaan kestäviä ratkaisuja ruokailuun. Jätteiden vähentäminen kuuluu hankkeen luonteeseen. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 3 | 3 |
Työpaikoilla käytetään aina mahdollisuuksien mukaan uusiutuvia energialähteitä. Kuitenkin työ tehdään etänä, joten jo siinä tulee liikkumiseen ja energian kuluttamiseen merkittävä lasku. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 2 | 2 |
Hankkeessa synnytetään Suomeen ja myös Pirkanmaalle poikkeuksellista osaamista. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 9 | 9 |
Hankkeessa synnytetään kansainvälisen tason aineetonta omaisuuutta. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 1 | 7 |
Hanke voi sysätä liikkeelle uuden ruuan jakeluverkoston pohtimisen niin sanottujen ”meal kit” -tuotteiden muodossa. Mutta tämän arviointi on vielä liian varhaista. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 10 |
Kasvisruokavalio on terveellisempi kuin sekasyönti tai lihapitoinen ruokavalio. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 10 | 10 |
Digitaalinen alusta mahdollistaa ympäri maailman ihmisten päästä osaksi WEGAN-yhteisöä ikään, sukupuoleen, uskontoon tai asuinpaikkaan katsomatta. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 9 | 9 |
Digitaalinen alusta mahdollistaa ympäri maailman ihmisten päästä osaksi WEGAN-yhteisöä ikään, sukupuoleen, uskontoon tai asuinpaikkaan katsomatta. | ||
Kulttuuriympäristö | 10 | 10 |
Hanke synnyttää uutta digitaalista tarinankerrontaa, jota Suomessa ei ole ennen tehty. | ||
Ympäristöosaaminen | 10 | 9 |
Hankkeessa tuodaan esiin ympäristönäkökulmia niin koeyleisölle kuin tekijöille. |
Digitaalisen alustan kehittämishanke vegaaniselle ruokabrändille. Hankkeessa tutkittiin ja pilotoitiin uudenlaista digitaalista alustaa, jonka tarkoituksena on saattaa vegaaninen ja ilmastoystävällinen ruoka laajan yleisön saataville. Hankkeen tuloksena olemme saaneet käyttäjädataa ja luoneet kansainvälisesti skaalattavan liiketoimintamallin.