![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76120
Hankkeen nimi: Shaman Spiritsin tuotekehityshanke 2020-2021
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 8.12.2019 ja päättyy 30.9.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: OY SHAMAN SPIRITS LTD
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 1445049-1
Jakeluosoite: Tehtaantie 5
Puhelinnumero: +358 504109228
Postinumero: 91800
Postitoimipaikka: TYRNÄVÄ
WWW-osoite: www.shamanspirits.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Sulkala Ilpo
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 400 581 362
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen tavoitteena on Laplandia makuvodkien reseptiikan kehittäminen vastaamaan potentiaalisten vientimaiden lainsäädäntöä, tuotteiden ainesosien muuttaminen luontaisiin makuaineisiin sekä marjavodkien sisältämien ravintoaineiden säilyvyyden tutkiminen. Tuotekehitystyön tuloksena kansainvälistä vientiä voidaan kasvattaa sekä tuotteiden ominaisuuksia kehittää myynnin kasvattamiseksi ja markkinoinnin tukemiseksi.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 66 900
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 66 830
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 66 900
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 66 830
Maakunnat: Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunnat: Oulun
Kunnat: Tyrnävä
Jakeluosoite: Tehtaantie 5
Postinumero: 91800
Postitoimipaikka: TYRNÄVÄ
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 3 | 3 |
Hankkeessa tehdään tuotekehitystyötä liittyen luonnollisiin ravintoaineisiin. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Hankkeessa ei vaikuteta ilmastonmuutoksen aiheuttamiin riskeihin. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Hankkeessa ei vaikuteta luonnon monimuotoisuuteen. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Hankkeessa ei vaikuteta maaperän laatuun. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Hankkeessa ei vaikuteta Natura 2000-ohjelman kohteisiin. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
- | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
- | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 4 | 4 |
Hankkeessa kehitetään paikallista elinkeinorakennetta. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
- | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
- | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
- | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
- | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
- | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
- | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
- |
Hanke toteutettiin alkoholituotteiden reseptiikan kehittämiseksi vastaamaan uuden EU-lainsäädännön vaatimuksia sekä potentiaalisten vientimaiden lainsäädäntöä. Hankeen aikana kehitettiin uudet tuotteet, joiden luonnosta peräisin olevat luontaiset makuainesosat ja pitoisuudet vastaavat nyt uusia EU-määräyksiä. Hankkeen aikana opitiin, miten luonnosta peräisin olevien aineiden kehittäminen uusiksi tuotteiksi voidaan toteuttaa arviolta noin puolet lyhyemmässä ajassa kuin aikasemmin. Nopeutunut tuotekehitys antaa mahdollisuuden vasta nopeasti markkinakysynnän muutoksiin ja asiakkaiden toiveisiin.