![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76074
Hankkeen nimi: Jospak®-vuoka -tuotteen valmistusprosessin kehittäminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 3.1. Pk-yritysten energiatehokkuuden edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.4.2020 ja päättyy 31.12.2020
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: JOSPAK OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2618297-3
Jakeluosoite: Tiilenlyöjänkatu 5
Puhelinnumero: +358 50 385 5610
Postinumero: 30100
Postitoimipaikka: FORSSA
WWW-osoite: www.jospak.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Heikkilä Tarja
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 50 385 5610
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Kehittämishankkeen tavoitteena on todentaa uuden tyyppisen Jospak®-vuoka valmistusprosessin toimivuus käytännön tasolla. Valmistusprosessin todentamista varten rakennetaan prosessitestipenkki, jonka avulla uuden tyyppisen valmistusprosessin toiminta testataan käytännössä. Prosessimuutoksella tavoitellaan vuokien valmistukseen liittyvän valmistusprosessin yksinkertaistamista, jonka avulla vähennetään ja yhdistetään vuoan valmistusprosessiin liittyviä työvaiheita.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 48 450
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 42 956
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 48 450
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 42 956
Maakunnat: Kanta-Häme
Seutukunnat: Forssan
Kunnat: Forssa
Jakeluosoite: Tiilenlyöjänkatu 5
Postinumero: 30100
Postitoimipaikka: FORSSA
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 3
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 3.00, joihin työllistyvät naiset 2.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 8 |
Jospak-muovirasia sisältää 85 % vähemmän muovia kuin normaali kaasutiivis ruokapakkaus. Tuotteella korvataan kovamuovituotteita kuitupohjaisella materiaalilla. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 8 | 8 |
Tuote on ekologisesti kestävä sekä helposti kierrätettävä | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
Tuotteella voidaan vähentää kovamuovimateriaalien käyttöä ja loppujätettä merkittävästi. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 8 | 8 |
Tuotteen valmistuksessa käytettävä kuitu on uusiutuvaa luonnonmateriaalia. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 5 |
Hanke mahdollistaa uusien työpaikkojen syntymisen alueelle. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Kehittämishankkeen tavoitteena on todentaa uuden tyyppisen Jospak®-vuoka valmistusprosessin toimivuus käytännön tasolla. Valmistusprosessin todentamista varten hankkeessa rakennettiin prosessitestipenkki, jonka avulla uuden tyyppisen valmistusprosessin toiminta testataan käytännössä. Prosessimuutoksella mahdollistettiin vuokien valmistukseen liittyvän valmistusprosessin yksinkertaistaminen, jonka avulla vähennetään ja yhdistetään vuoan valmistusprosessiin liittyviä työvaiheita.