![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76059
Hankkeen nimi: Leipomon tuotantolinjaston kehittämishanke
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 2.3.2020 ja päättyy 31.8.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: VILLÄHTEEN LEIPÄ OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 1739276-8
Jakeluosoite: Leipätie 70
Puhelinnumero: +358445049266
Postinumero: 15540
Postitoimipaikka: VILLÄHDE
WWW-osoite: www.villahteenleipa.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Ylä-Mononen Hanna
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358445049266
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen kehittäminen kilpailukykyisempään ja laadukkaampaan prosessiin.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 222 040
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 222 040
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 222 040
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 222 040
Maakunnat: Päijät-Häme
Seutukunnat: Lahden
Kunnat: Lahti
Jakeluosoite: Leipätie 70
Postinumero: 15540
Postitoimipaikka: VILLÄHDE
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 3
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 7.00, joihin työllistyvät naiset 5.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 5 |
tehostamalla vähennetään tuotevirheitä ja tätä kautta raaka-ainehävikkiä. raaka-aineet pystytään hyödyntämään tehokkaammin. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 9 | 5 |
Suuremmilla tuotantokapasiteeteille pystytään mm logistiikka järjestämään ekologisemmin. Modernimpi pakastusprosessi vähentää energiankulutusta. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
ei vaikuta oletettavasti | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 6 | 0 |
vettä ei käytetä turhaan vaan menee lopputuotteeseen suoraan. Jätevesien väheneminen. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
ei vaikuta oletettavasti | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 4 | 2 |
Esim raaka-aineita pystytään ostamaan tehokkaammin suuremmissa pakkauksissa volyymin kasvaessa, vähentäen näin turhaa jätettä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
ei isoja vaikutuksia hankkeen alkuvaiheessa | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 10 |
hanke työllistää paikallisia yrityksiä merkittävästi. Lisäksi lisää työvoimatarvetta alueella. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 6 | 8 |
alkuväiheessa hanketta enemmän välillistä. toteutuksen jälkeen lisää varmasti välitöntä | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 8 | 6 |
logistiikka pyritään optimoimaan ja tehostamaan. Ei tarvi ajaa vajailla kuormilla. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 7 | 7 |
hankkeessa on merkittävällä tavalla huomioitu henkilöstön hyvinvointi ja työergonomia. Pyritään saamaan sellaisia työvaiheita pois, jotka aiheuttavat ammattisairauksia tms. Lisää työtä välillisesti ja välittömästi, jolloin ihmiste hyvinvointi paranee kun on töitä | ||
Tasa-arvon edistäminen | 9 | 10 |
suhtaudumme kaikissa asioissa tasa-arvoisesti. Ottamalla yksilön osaaminen ja tarpeet huomioon niin että jokainen voi onnistua työssään. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 9 | 7 |
kenenkään yhteiskunnallinen tai kulttuurinen tausta ei vaikuta toimenpiteisiin yhteisössä. Yksilöt huomioidaan ja heidän tarpeensa pyritään ottamaan huomioon tasapuolisesti työyhteisössä. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
hanke ei vaikuta ympäristökulttuuriin, koska se on tuotantotilojen sisällä tapahtuvaa muutosta | ||
Ympäristöosaaminen | 2 | 3 |
Ympäristöosaaminen tulee pääasiallisesti yhteistyökumppaneiden kautta hankkeeseen. |
Leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen kehittäminen laadukkaampaan prosessiin. Hanke toteutettiin onnistuneesti huolimatta maailmanlaajuisesta pandemiasta.