![]() |
![]() |
Hankekoodi: A76058
Hankkeen nimi: Huippulaatua ja uusia makuja
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 9.3.2020 ja päättyy 31.8.2023
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: TORNION PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 0969953-2
Jakeluosoite: Panimonranta 3
Puhelinnumero: +358400419902
Postinumero: 95400
Postitoimipaikka: TORNIO
WWW-osoite: www.tornionpanimo.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kostiander Kaj
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0400419902
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tornion panimon liiketoiminnan kasvunäkymistä selkeimpiä ovat viennin kasvattaminen etenkin Ruotsiin ja Eurooppaan nykyisten ja uusien tuotteiden avulla, sekä sopimusvalmistuskonseptin luominen ja kaupallistaminen. Näiden toimintojen toteutukseen liittyy kehitystarpeita, joita varten haetaan yrityksen kehittämisavustusta.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 199 800
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 133 041
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 199 800
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 133 041
Maakunnat: Lappi
Seutukunnat: Kemi-Tornion
Kunnat: Tornio
Jakeluosoite: Panimonranta 3
Postinumero: 95400
Postitoimipaikka: TORNIO
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 2 | 5 |
Arktisten yrttien ja marjojen poimiminen raaka-aineiksi vähentää kemikaalien ja keinotekoisten, pääasiassa ulkomaita tuotujen aromiaineiden käyttöä. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 5 | 0 |
Arktisten yrttien ja marjojen poimiminen raaka-aineiksi vähentää ulkomaita tuotujen, teollisesti valmistettujen aromiaineiden käyttöä ja siten pienentää hiilijalanjälkeä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 5 |
Arktisten yrttien ja marjojen poimiminen raaka-aineiksi vähentää kemikaalien ja keinotekoisten, pääasiassa ulkomaita tuotujen aromiaineiden käyttöä. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 4 | 0 |
Laatuvirheiden väheneminen ja sen kautta hukkaerien minimoiminen. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 5 | 0 |
Veden hapenpoisto keittämällä vaihtuu merkittävästi energiatehokkaampaan suodatukseen ja hapenpoistoon. Tuotannon kasvun energiana käytetään uusiutuvaa sähköä. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 8 |
Uuden liiketoiminnan kehittäminen | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 7 | 4 |
Hankkeessa syntyy uutta osaamista, jota voidaan myös myydä | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 5 | 0 |
Tuoteturvallisuus paranee | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 5 |
Edistetään naisvaltaisen alan kehittymistä ja liiketoimintaa. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 5 |
Panimoala ja alkoholiala yleisesti on ulospäin miehinen maailma, mutta hyvin usein tekijöinä on runsaasti naisia. Uusia tuotteita on tarkoitus lanseerata naisasiantuntijoiden kanssa yhdessä. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 5 | 0 |
Yritykselle laaditaan ympäristöjärjestelmä osana laatujärjestelmää. |
Hankkeen avulla Tornion Panimo Oy kehitti laatujärjestelmän, hankki laboratoriolaitteistoa, laajensi tuotantoaan ja edisti kansainvälistymisvalmiuksiaan.