![]() |
![]() |
Hankekoodi: A75592
Hankkeen nimi: Foodwest-Uusi pilottitehdas
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 26.4.2019 ja päättyy 31.5.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: FOODWEST OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 1021523-2
Jakeluosoite: Kärryväylä 4
Puhelinnumero: 0503561515
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
WWW-osoite: www.foodwest.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Latva-Mäenpää Harri
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Innovaatiojohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0503561515
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Foodwest Oy tekee kaupallista palveluliiketoimintaa elintarvikealalla kehittäen ja valmistaen uusia tuotteita. Foodwest voi laajan ja kokonaisvaltaisen palvelukattauksensa kautta olla mukana yritysten ja muiden organisaatioiden kehitystarpeissa aina ideasta kaupan hyllylle. Foodwestin tarjoamia asiantuntijapalveluteemoja ovat esimerkiksi ideamylly, kuluttajaymmärrys, tuotekehitys ja tuotteiden valmistus, laatu- ja elintarviketurvallisuus sekä tuotetiedot. Koko ajan kasvavan kysynnän ja elintarvikealan tarpeiden myötä Foodwest on käynnistänyt mittavan projektin uuden pilottitehtaan rakentamiseksi Seinäjoelle vuonna 2019. Tämän investointiprojektin puitteissa Foodwest voi kehittää toimintaansa erityisesti uudella pilottitehtaalla käytettävien valmistusteknologioiden muodossa.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 283 060
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 281 525
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 283 060
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 281 525
Maakunnat: Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat: Seinäjoen
Kunnat: Seinäjoki
Jakeluosoite: Kärryväylä 4
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
Suunniteltu: 8, joihin työllistyvät naiset 4
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 5.00, joihin työllistyvät naiset 3.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 10 |
Kiertotalouden edistäminen, uudet raaka-aineet, biotalous: Hanke tukee esimerkiksi uusien kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä ja valmistusta (esim. kasviproteiniit, lihan korvaaminen). Uudet teknologiat mahdollistavat myös erilaisten teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämisen uusina tuotteina. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 8 | 8 |
Resurssitehokkuus, materiaalitehokkuus: Hankkeen kautta pyritään kehittämään uusia, kestävän kehityksen mukaisia elintarviketuotteita ja hyödyntämään vaihtoehtoisia raaka-aineita. Uusilla kestävillä vamistusprosessilla ja harkituilla raaka-aineilla on mahdollista madalta ilmastonmuutoksen riskiä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 6 | 8 |
Kiertotalouden edistäminen, uudet raaka-aineet, biotalous: Hankkeen on tarkoitus edistää erilaisten luonnon raaka-aineiden kestävää ja kokonaisvaltaista hyödyntämistä. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 5 | 7 |
Kiertotalouden edistäminen, uudet raaka-aineet, biotalous: Hankkeen on tarkoitus edistää erilaisten luonnon raaka-aineiden kestävää ja kokonaisvaltaista hyödyntämistä. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 6 | 8 |
Materiaaalitehokkuus: Tavoitteena on raaka-ainevirtojen mahdollisimman kokonaisvaltainen hyödyntäminen. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 4 | 4 |
Tavoitteena on mahdollisimman paljon kierrättää lämpö- ja jäähdytysvirtoja valmistusprosessien hyödyksiä ja esimerkiksi hyödyntää kaukolämpöa myös valmistusprosessien lämmityksessä. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 10 |
Elintarvikekehityksen korostaminen alueellisesti: Hanke mahdollistaa paikallisen elintarvikekehityksen asemaa ja sitä kautta luo hyvinvointia ja osaamistakoko alueelle. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 4 |
Palveluliiketoiminnan kehitys luo uusia innovaatioita ja hyötyä sekä yritykselle itselleen että sen asiakkaille esimerkiksi uusien tuotteiden muodossa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 4 | 5 |
Logistiikassa tavoitteena hyödyntää paikallisia kumppaneita. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 6 | 8 |
Uusien elintarviketuotteiden kehitys: uusissa kehitettävissä tuotteissa korostuvat hyvinvointi ja ravitsemuksellisuus. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 5 | 7 |
Kehittämällä uusia tuotteita parannetaan mahdollisuuksia saada uudet ja kestävämmällä pohjalla olevat elintarvikkeet kaikkien saataville. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 3 | 5 |
Tavoitteena on kehittää ja valmistaa lähtökohtaisesti tuotteita, jotka luovat hyvinvointia ja ovat kaikkien saatavilla. | ||
Kulttuuriympäristö | 5 | 5 |
Hanke edistää suomalaista elintarvikekulttuuria sekä vahvistaa alueellista eteläpohjalaista Ruokaprovinssia. | ||
Ympäristöosaaminen | 5 | 8 |
Kiertotalous: Uudet teknologiat luovat uutta osaamista ja sitä kautta mahdollisuuksia huomioida ympäristönäkökulmat entistä tehokkaammin. |
Foodwest Oy tekee kaupallista palveluliiketoimintaa elintarvikealla ja sen rajapinnoilla. Foodwest voi laajan ja kokonaisvaltaisen palvelukattauksensa kautta olla mukana yritysten ja muiden organisaatioiden kehitystarpeissa aina ideasta kaupan hyllylle. Foodwestin tarjoamia asiantuntijapalveluteemoja ovat esimerkiksi ideamylly, kuluttajaymmärrys, tuotekehitys ja tuotteiden valmistus, laatu- ja elintarviketurvallisuus sekä tuotetiedot. Koko ajan kasvavan kysynnän ja elintarvikealan tarpeiden myötä Foodwest rakensi uudet toimitilat ja uuden pilottitehtaan Seinäjoelle vuonna 2019. Rakentamista seuranneen investointiprojektin puitteissa Foodwest on hankkinut tehtaalleen hyvin laajasti elintarvikkeiden prosessointiin, valmistukseen ja pakkaamiseen sekä tuotekehitykseen liittyviä laitteita ja laitteistoja. Projektin aikana Foodwest on luonut kansainvälisesti merkittävän elintarvikkeiden kehitys- ja valmistusinfrastruktuurin, joka hyödyntää koko elintarvikealaa ja sen liiketoimintaa. Toteutunut projekti myös omalta osaltaan mahdollistaa uusien, kestävän kehityksen mukaisten ruokainnovaatioiden ja -tuotteiden syntymisen.