![]() |
![]() |
Hankekoodi: A75501
Hankkeen nimi: Kasvitautien ehkäisy ekologisella menetelmällä
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 3.1. Pk-yritysten energiatehokkuuden edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 21.10.2019 ja päättyy 30.6.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: HAPPICO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2597278-9
Jakeluosoite: Seittemänmiehenkatu 24 A
Puhelinnumero: +358505188388
Postinumero: 05830
Postitoimipaikka: HYVINKÄÄ
WWW-osoite: www.happico.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kärki Kaija
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358505188 388
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Ekologinen menetelmä kasvitautien ehkäisyyn kasvihuone tai vastaavissa kasvatusympäristöissä
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 50 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 47 628
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 50 000
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 47 628
Maakunnat: Varsinais-Suomi
Seutukunnat: Turun
Kunnat: Kaarina
Jakeluosoite: Muuraismäentie 22
Postinumero: 21500
Postitoimipaikka: PIIKKIÖ
Suunniteltu: 37, joihin työllistyvät naiset 20
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 5 |
Myrkytön ympäristö ja kasvitalouden tuotteet. Kasvien hukkatuotannon lasku satovarmuuden kasvaessa. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 10 | 5 |
Kasvinsuojeluaineiden valmistukseen vähentyminen. Hukkatuotannon lasku satovarmuuden kasvaessa. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 10 | 5 |
Ekologinen, ei aiheuta luonnolle eikä eläimille haittavaikutuksia. Kasvitautien ja tuhoeläinten torjunta ns täsmätorjuntana, mitään jäämiä ei synny eikä leviä haitallisesti ympäristöön. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 10 | 5 |
Ei myrkkyvalumia eikä -jäämiä. Kokonaishiilidioksipäästöt laskevat useaa kautta: logistiikkaketjussa tapahtuva hukka laskee, kasvinsuojeluainekuljetukset vähenevät. Pilaantuneiden kasvien määrä laskee, mätänemisestä aiheutuvien kasvihuonekaasujen määrä laskee. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 5 | 5 |
Antaa mahdollisuuden sijoittaa kasvihuoneita myös ko. alueille, koska kasvitautien ehkäisystä ei synny mitään jäämiä. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 5 |
Varsinaisesta otsonivesidesinfioinnissa ei synny mitään jäämiä. Ei käytössä eikä valmistuksessa. Vähentää kasvinsuojeluainepakkausten määrää oleellisesti. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 5 | 5 |
Aurinkosähköä voidaan hyödyntää otsonin valmistuksessa ja otsoniveden pumppauksessa kohteisiin. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 7 | 5 |
Kasviviljely elinkeinon kustannusten vähentäminen, ns. torjuaine otsonivesi tuotetaan paikallisesti. Paikallinen jalostusarvo kasvaa ja kemikaalien kuljetustarve vähenee. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 7 | 3 |
Ekologinen ja ympäristöystävällinen kasvinsuojelun toimintatapa. Menetelmää voidaan laajentaa myös muille toimialoille kuten eläintuotanto. Desinfiointi voidaan tuottaa palveluna ns. avaimet käteen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 5 | 5 |
Kuljetusten ja varastointikustannusten vähentäminen, hukkaprosentti laskee myös koko logistiikkaketjussa. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 5 |
Kasvinsuojeluainejäämien lasku elintarvikkeissa, allergioiden ja tautien määrän todennäköinen lasku. Kasvinsuojelun kokonaiskustannukset pienenevät mikä mahdollistaa tasaisemman hintarakenteen. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 5 | 5 |
Paikallisen jalostusarvon nousu ja riippuvaisuuden aleneminen kasvinsuojelukemikaalivalmistajista. | ||
Kulttuuriympäristö | 5 | 5 |
Tuotantotehokkuuden kasvu, mahdollista pienempienkin yksiköiden taloudelliset edellytykset joten tuotannon keskittyminen ainakin hidastuu ja pientenkin kylien elinvoimaisuus säilyy. Menetelmä edesauttaa ns. lähiruuan saatavuudessa. | ||
Ympäristöosaaminen | 10 | 5 |
Menetelmän täysimittainen onnistuminen voi synnyttää Suomeen 4-7 vuodessa maailman ympäristöystävällisin kasvihuonetuotantoklusterin ja em. klusterin osaamisen vientimahdollisuudet kasvavat laaja-alaisesti. |
Liite 1