![]() |
![]() |
Hankekoodi: A74915
Hankkeen nimi: Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 4.1. Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.5.2019 ja päättyy 30.6.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Innovaatiorahoituskeskus Business Finland
Hakijan virallinen nimi: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
Organisaatiotyyppi: Ammattikorkeakoulu
Y-tunnus: 2539767-3
Jakeluosoite: PL 412
Puhelinnumero:
Postinumero: 60101
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
WWW-osoite: www.seamk.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Alarinta, Jarmo
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: koulutusohjelmapäällikkö
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358408302450
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tutkimus liittyy kestävän kehityksen kansainvälisiin tavoitteisiin hyödyntää proteiinipitoisia raaka-ainevirtoja ruokaketjussa korkean lisäarvon tuotteina. Tutkimusprojektin tavoitteena on tiedon tuottamisen avulla mahdollistaa eteläpohjalaisten yritysten proteiinipitoisten raaka-ainevirtojen hyödyntäminen elintarviketuotannossa uusina kasvi- tai eläinproteiinipohjaisina, ja niitä yhdistävinä tuoteinnovaatioina. Tutkimuksessa tuotetaan aistinvaraista ja teknologista tietoa valikoitujen proteiiniraaka-aineiden ominaisuuksista ja soveltuvuudesta uusiin tuotekonsepteihin. Tutkimus vahvistaa paikallisten raaka-aineiden resurssitehokasta hyödyntämistä.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 228 500
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 227 141
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 228 600
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 227 250
Maakunnat: Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat: Seinäjoen
Kunnat: Seinäjoki
Jakeluosoite: Kampusranta 11
Postinumero: 60320
Postitoimipaikka: Seinäjoki
Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 0 |
Tutkimuksen tavoitteena löytää lisäarvoa raaka-ainevirroille, joita tällä hetkellä hyödynnetään alhaisella jalostusasteella. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 8 | 0 |
Tutkimuksessa pyritään lisäämään kasvikunnan tuotteiden käyttöä ruoaksi sekä tehostamaan eläinperäisten raaka-aineiden hyödyntämistä korkean jalostusasteen ruokatuotteina. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 8 |
Tutkimuksessa pyritään lisäämään kasvikunnan tuotteiden käyttöä ruoaksi, mikä osaltaan monipuolistaa viljelymaan monimuotoisuutta. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 7 |
Tutkimuksessa pyritään lisäämään kasvikunnan tuotteiden käyttöä ruoaksi sekä tehostamaan eläinperäisten raaka-aineiden hyödyntämistä korkean jalostusasteen ruokatuotteina. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei sisällä Natura-kohteita. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 0 |
Tutkimuksen tavoitteena löytää lisäarvoa raaka-ainevirroille, joita tällä hetkellä hyödynnetään alhaisella jalostusasteella. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Hankkeella ei ole energialiityntää. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 0 |
Tutkimuksen tavoitteena paikallisiin raaka-aineisiin saatava lisäarvo sekä paikallisen yritystoiminnan kilpailukyvyn tukeminen. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 8 |
Parantamalla paikallisten raaka-aineiden jalostusastetta ja paikallisten yritysten kilpaiuikykyä, luomme edellytyksiä myös paikallisten palvelujen kehittämiseen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 4 | 0 |
Paikalliset raaka-aineet jalostetaan mahdollisimman pitkälle Etelä-Pohjanmaalla. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 5 | 0 |
Kasvisvoittoisen ruokavalion tukeminen. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 5 |
Projektissa pyritään työllistämään sekä miehiä, että naisia. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 5 |
Alueellisen ruokakulttuurin kehitys. | ||
Kulttuuriympäristö | 5 | 0 |
Alueellisen ruokakulttuurin kehitys. | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 5 |
Kasvisvoittoisen ruokavalion tukeminen. |
Tutkimus liittyy kestävän kehityksen kansainvälisiin tavoitteisiin hyödyntää proteiinipitoisia raaka-ainevirtoja ruokaketjussa korkean lisäarvon tuotteina. Tutkimusprojektin tavoitteena on tiedon tuottamisen avulla mahdollistaa eteläpohjalaisten yritysten proteiinipitoisten raaka-ainevirtojen hyödyntäminen elintarviketuotannossa uusina kasvi- tai eläinproteiinipohjaisina, ja niitä yhdistävinä tuoteinnovaatioina. Tutkimuksessa tuotetaan aistinvaraista ja teknologista tietoa valikoitujen proteiiniraaka-aineiden ominaisuuksista ja soveltuvuudesta uusiin tuotekonsepteihin. Tutkimus vahvistaa paikallisten raaka-aineiden resurssitehokasta hyödyntämistä.