![]() |
![]() |
Hankekoodi: A74794
Hankkeen nimi: Kansainvälisen palveluliiketoiminnan kehittäminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 15.3.2019 ja päättyy 31.12.2020
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: FOODY ALLEN OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2239267-4
Jakeluosoite: Itäinen Pitkäkatu 21 a
Puhelinnumero: 040-5481864
Postinumero: 20700
Postitoimipaikka: TURKU
WWW-osoite: www.foodyallen.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Wahlman Aki
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: omistaja/ hpj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 040-5481864
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen aikana Foody Allen Oy rakentaa uutta palveluliiketoimintaa suurille kansainvälisille elintarvikeyrityksille Baltiassa sekä Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Palveluliiketoiminta rakentuu yrityksen ruokatrendien ja -konseptien ydinosaamiselle, sekä uudelle, elintarvikeyrityksille kehitettävälle avaimet käteen -palvelukonseptille.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 49 680
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 34 167
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 49 680
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 34 167
Maakunnat: Varsinais-Suomi
Seutukunnat: Turun
Kunnat: Turku
Jakeluosoite: Itäinen Pitkäkatu 21 A
Postinumero: 20520
Postitoimipaikka: TURKU
Suunniteltu: 9, joihin työllistyvät naiset 6
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 5 |
Kuluttajat Euroopassa haluavat elintarvikkeita, jotka on tuotettu kestävästi ja ilmastonmuutosta hilliten. Suoran kuluttajapalaute ¿ tuotekehityskanavan avulla nämä toiveet välittyvät nopeammin ja suoremmin elintarviketuottajille. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 5 |
Kuluttajat Euroopassa haluavat elintarvikkeita, jotka on tuotettu kestävästi ja ilmastonmuutosta hilliten. Suoran kuluttajapalaute ¿ tuotekehityskanavan avulla nämä toiveet välittyvät nopeammin ja suoremmin elintarviketuottajille. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 5 |
Kehitettävä palvelukonsepti parantaa ja nopeuttaa paikallisten elintarvikeyritysten rajapintaa kuluttajiin | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 10 |
Hankkeen tavoitteena on kehittää osin aineettomia palveluita. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 5 | 5 |
Uuden palvelukonseptin yksi vaikutus on suora palautekanava kuluttajille elintarvikeyritysten tuotekehitykseen. Naiset tekevät 70-80 % kotitalouksien ostopäätöksistä. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 5 |
Kuluttajat Euroopassa haluavat elintarvikkeita, jotka on tuotettu kestävästi ja ilmastonmuutosta hilliten. Suoran kuluttajapalaute ¿ tuotekehityskanavan avulla nämä toiveet välittyvät nopeammin ja suoremmin elintarviketuottajille. |
Hankkeen aikana yritys on kehittänyt elintarvikealalle uniikin vertikaalisen palvelukonseptin, testannut sen kysyntää ja viimeistellyt yksityiskohtia potentiaalisten kansainvälisten asiakkaiden kanssa, sekä konseptoinut ja suunnitellut pilottiprojektin suuren asiakkaan kanssa Pohjoismaiden markkinoille. Uuden palvelukonseptin avulla yritys tavoittelee voimakasta kansainvälistä kasvua vuoden 2021 aikana.