![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73936
Hankkeen nimi: Kasvimaitotuotteiden kehitys
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 13.5.2018 ja päättyy 31.12.2019
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: MÖ FOODS OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2835966-4
Jakeluosoite: Alaviirteentie 144
Puhelinnumero: +358400463723
Postinumero: 68230
Postitoimipaikka: LOHTAJA
WWW-osoite: www.mö.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Jukkola Annamari
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 400463723
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia kotimaisia kasvimaitotuotteita. Hankkeen toimenpiteissä kehitetään itse tuotteita, niiden pakkauksia sekä tuotantoprosesseja. Lisäksi tutkitaan kuluttajien mieltymyksiä kyseisiä tuotteita kohtaan. Hankkeen tuloksena voidaan lanseerata vähintään yksi uusi kasvipohjainen maitotuote.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 86 350
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 73 998
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 86 350
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 73 998
Maakunnat: Keski-Pohjanmaa
Seutukunnat: Kokkolan
Kunnat: Kokkola
Jakeluosoite: Alaviirteentie 144
Postinumero: 68230
Postitoimipaikka: LOHTAJA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 5 | 4 |
Kasvipohjaiset tuotteet kuluttavat vähemmän luonnonvaroja. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 6 | 4 |
Tuotteilla on pienemmät kasvihuonekaasupäästöt ja itämeren jalanjälki vastaaviin maitotuotteisiin verrattuna. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 2 | 5 |
Kasvituotteille on pienempi puhtaan veden kulutuksen tarve sekä pienemmät kasvihuonekaasujen päästöt. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 2 |
Yleisesti luonnon huomioiminen ja ekologisuus. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 5 | 2 |
Pakkauksissa kiinnitetään huomiota kierrätettävyyteen ja muovin vähentämiseen sekä ruokahävikin minimointiin. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei vaikutusta. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 2 |
Ekologista ja vastuullista toimintaa myös paikallisesti. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 3 | 1 |
Ympäristötietoisuuden ja kasvipohjaisen ruokavalion hyödyistä lisääminen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 2 | 1 |
Lisää eloisuutta ja logistiikkatarpeita omaan toimintaympäristöön. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 4 | 3 |
Kasviruokavalion hyödyt. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 1 | 2 |
Eläinten tasa-arvo. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Ei vaikuta. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ei vaikuta. | ||
Ympäristöosaaminen | 4 | 4 |
Ympäristötietoisuuden lisääminen. |
Hankkeessa kehitettiin uusia kasvimaitotuotteita uudelle elintarvikeyritykselle.