![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73791
Hankkeen nimi: Maustajan matkassa, kohti modernia elintarviketuotantoa
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 29.1.2018 ja päättyy 31.3.2022
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: MAUSTAJA OY
Organisaatiotyyppi: Keskisuuri yritys
Y-tunnus: 2031955-3
Jakeluosoite: Tuotetie 3
Puhelinnumero: +358 207991399
Postinumero: 92930
Postitoimipaikka: PYHÄNTÄ
WWW-osoite: www.maustaja.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Tölli Arto
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358408679442
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Maustajan tavoitteena on kasvu uusilla tuoteryhmillä ja liiketoiminta on yhä enemmän vastuullisuuteen ja tuoteturvallisuuteen pohjautuvaa. Hanke toteutetaan investoimalla uusien tuoteryhmien vaatimaan teknologiaan, automaatioon ja robotiikkaan. Liiketoimintaa kehitetään digitalisaation avulla ja vastuullisuuden jatkuvalla parantamisella. Tuloksena hankkeelle on liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu kansainvälisillä markkinoilla uusien tuotteiden ja asiakkuuksien kautta. Samalla tuloksena on toiminnan läpinäkyvyys, joka on asiakas- ja kuluttajaluottamuksen perustana. Tieto ja sen jakaminen ovat merkittävä osa tuotteen ja asiakassuhteen lisäarvoa.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 1 605 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 1 605 000
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 1 605 000
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 1 605 000
Maakunnat: Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunnat: Haapavesi-Siikalatvan
Kunnat: Pyhäntä
Jakeluosoite: Tuotetie 3
Postinumero: 92930
Postitoimipaikka: PYHÄNTÄ
Suunniteltu: 20, joihin työllistyvät naiset 10
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 10.00, joihin työllistyvät naiset 9.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 1 | 2 |
Luonnonvarojen käytön kestävyys huomioidaan raaka-aine hankinnassa ja toimittaja valinnassa. Toimittajille tehdään toimittajakyselyt ja hyväksyntä. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 1 | 2 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen toteutetaan tässä vaiheessa pääasiassa henkilöstön (erityisesti vastuuhenkilöiden) kouluttamisella ja pyritään pysymään asioista tietoisena. Lisäksi pyritään huomioimaan raaka-aine ja pakkaustarvike hankinnoissa. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 5 | 2 |
Hanke kohdistuu suoraan kasvillisuuteen, koska olemme elintarvikealan yritys ja valmistamme tuotteita, joissa erilaiset kasvit ovat raaka-aineita. Kestävä kehitys ja vastuullinen raaka-ainetuotanto pyritään huomioimaan toimittajahyväksynnässä ja raaka-ainevalinnoissa. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 6 | 3 |
Tehtaamme sijaitsee pohjavesialueella, joten meidän on kaikessa toiminnassa huomioitava erittäin tarkasti toimintamme niin, että emme saastuta pohjavettä. Puhdas pohjavesi on myös yksi tärkeimmistä raaka-aineistamme sekä merkittävä myyntiargumentti maailmalla. Haluamme huolehtia puhtaan pohjaveden s | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Hankkeella ei ole mitään tekemistä Natura alueisiin | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 3 | 2 |
Toiminnassamme ei tule raaka-ainesta sivuvirtana jätettä. Muodostuva jäte on pääasiassa raaka-aineiden ja pakkausten pakkausmateriaaleja. Kaikki mahdollinen jäte kierrätetään paikallisten jätteenkäsittely-yritysten kanssa. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 4 | 2 |
Yrityksemme käyttämä prosessihöyry tuotetaan uusiutuvalla energialähteellä. Samoin tilojen lämmitys. Pidemmän aikavälin tavoitteena on myös sähkön tuotantoa uusiutuvalla energialähteellä. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 8 | 6 |
Prosessihöyryn tuottaja on paikallinen yrittäjä.Samoin kiinteistönhuoltopalvelut. Yhteistyötä tehdään paikallisten yritysten kanssa palvelujen turvaamiseksi ja elinkeinorakenteen kehittämiseksi, kuten työterveyshuollon yhtenäistäminen ja Pyhännälle töihin kampanja | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 7 | 3 |
Tuotekehitys on erittäin oleellinen osa Maustajan liiketoimintaa nykyisin ja sen merkitys korostuu edelleen. Lisäksi hanke sisältää vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden parantamista ja sen saamisen osaksi liiketoimintaa. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 3 | 2 |
Syrjäinen sijaintimme on haaste liikenteen ja logistiikan kannalta, mutta myös merkittävä kilpailuetu puhtaan luonnon keskellä. Syrjäinen sijainti vaikeuttaa henkilöautoliikenteen vähentämistä, mutta tavarakuljetusten aiheuttamaa kuormitusta pyritään vähentämään kuljetusyritysten kanssa | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 3 | 3 |
Itse valmistettavat tuotteet tulevat edistämään ihmisten hyvinvointia. Toiseksi työhyvinvointi on erittäin merkittävä asia Maustajan toiminnassa. Se on kaikkien yhteinen asia ja sen eteen tehdään paljon töitä. Tästä hyvä osoitus on, että Maustaja palkittiin Työelämä palkinnolla 2017 | ||
Tasa-arvon edistäminen | 3 | 2 |
Sukupuolten tasa-arvo on osa perustoimintaa. Pyrimme koko ajan siihen, että sukupuolijakauma on mahdollisimman tasainen eli miehiä ja naisia olisi yhtä paljon tai niin, että naisia olisi enemmistö. Sukupuolten välisiä palkkaeroja tarkastellaan ja huolehditaan niiden tasa-arvoisesta toteutumisesta | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 2 | 2 |
Maustaja on halukas työllistämään eri kulttuureista tulevia työntekijöitä. Tällä hetkellä muita kuin suomalaisia on vähän, koska paikkakuntamme syrjäinen sijainti ei houkuttele ulkomaisia työntekijöitä. | ||
Kulttuuriympäristö | 2 | 2 |
Yrityksellämme on merkittävä vaikutus myös pienen paikkakuntamme kulttuuriympäristöön. Olemme mukana paikkakuntamme yhteisissä hankkeissa. Pienellä paikkakunnalla on sellainen asenne, että nämä ovat meidän yhteisiä juttuja. | ||
Ympäristöosaaminen | 3 | 2 |
Ympräistöosaamiseen pyrimme panostamaa nykyistä enemmän. Olemme asettaneet yrityksellemme ympäristötavoitteen ja tulemme asettamaan tavoitteen jatkossa vuosittain. Tulemme hankkimaan ympäristöosaamista kouluttautumalla. |
Maustajan matkassa – Kohti modernia elintarviketuotantoa Maustajan tavoitteena on kasvu uusilla tuoteryhmillä ja yhä enemmän vastuullisuuteen ja tuoteturvallisuuteen pohjautuvassa liiketoiminnassa. Hanke toteutettiin investoimalla uusien tuoteryhmien vaatimaan teknologiaan, automaatioon ja robotiikkaan. Liiketoimintaa kehitettiin digitalisaation avulla ja vastuullisuuden jatkuvalla parantamisella. Hankkeen avulla onnistuimme parantamaan työturvallisuutta ja työergonomiaa. Hanke mahdollisti liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun kansainvälisillä markkinoilla uusien tuotteiden ja asiakkuuksien kautta. Se paransi myös toiminnan läpinäkyvyyttä, joka on asiakas- ja kuluttajaluottamuksen perustana.