![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73728
Hankkeen nimi: Lähiruoka-sovellus
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 3.1. Pk-yritysten energiatehokkuuden edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 15.6.2018 ja päättyy 31.8.2020
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: ALINE CREATIVE TECHNOLOGY STUDIO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2738633-7
Jakeluosoite: Pohjoisranta 11
Puhelinnumero: +358 50 436 1280
Postinumero: 28100
Postitoimipaikka: PORI
WWW-osoite: www.aline.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hautamäki Sami
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 050 436 1280
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Lähiruoka-sovellus edistää ja parantaa lähiruoan tuottajien toimintaedellytyksiä, ensin Satakunnassa, ja myöhemmin myös muualla Suomessa ja kansainvälisesti. Lähiruokasovellus tulee vapaasti maksuttomana ladattavaksi kaikille lähiruoasta kiinnostuneille kuluttajille sekä ravintoloille ja suurkeittiöille. Sovelluksesta löytyy kaikki alueen merkittävimmät lähiruoka-tuottajat ja heidän tuotteensa. Sovelluksessa voi tutustua tuottajiin ja heidän tuotteisiinsa sekä tehdä ostoksia tuottajilta. Ensimmäinen tavoite on saada käyttäjiksi väh. 50 tilaa, 10 ravintolaa ja yli 1 500 kuluttajaa Satakunnasta. Avainasioita ovat käyttäjäystävällisen sovelluksen rakentaminen, toimivan kuljetusverkoston luominen ja hyvä noutopiste. Lähiruoan kysyntä ja menekki kaksinkertaistuu Satakunnassa nopeasti.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 43 120
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 43 120
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 43 120
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 43 120
Maakunnat: Satakunta
Seutukunnat: Porin
Kunnat: Pori
Jakeluosoite: Pohjoisranta 11
Postinumero: 28100
Postitoimipaikka: PORI
Suunniteltu: 1, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 2 | 0 |
Lähellä tuotettu ruoka kuluttaa vähemmän luonnonvaroja, polttoaineet etc | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 2 | 0 |
Vähentää polttoaineiden käyttöä | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 1 | 1 |
Vähemmän lannoitteita | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 1 | 1 |
Vähemmän pakkausjätettä | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 3 | 3 |
Maatalous, kuljetusyritykset, terminaali | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 2 | 2 |
Sovellus | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 3 | 2 |
Kehittää logistiikkayrityksiä ja -palveluja | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 3 | 2 |
Terveellisempiä ja puhtaampia elintarvikkeita. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 2 | 2 |
Maatalouden kehittyminen | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeen tavoitteena oli kehittää lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista. Sitä varten kehitettiin mobiilisovellus, jolla kuluttajat voivat tilata lähiruoka-tuotteita satakuntalaisilta tiloilta yhdistäen eri tiloilta tilattavat tuotteet yhdeksi tilaukseksi. Tilaaminen on helppoa ja maksaminen tapahtuu sovelluksessa. Tuottajat toimittavat tilatut tuotteet tilaajan valitsemaan ruokakauppaan, jossa tilaukset yhdistellään yhdeksi kokonaisuudeksi ja josta tilaaja noutaa ne hänelle sopivana ajankohtana. Kaikki rahaliikenne tapahtuu sovelluksen sisällä. Tuottajat voivat helposti rekisteröityä tuotteiden tarjoajaksi ja muokata valikoimaansa tilanteen, kuten esimerkiksi sesonkien, mukaan. Sovellus ilmoittaa sekä tilaajia, tuottajia että kauppaa tilauksiin liittyvistä tapahtumista. Järjestelmän rakentajana ja omistajana veloitamme myynnistä provisio-osuuden kuten tekee myös noutopaikkana toimiva ruokakauppa. Tuottaja on suoraan vastuussa tilaajalle kaikista tuotteisiin tai tilauksiin liittyvistä puutteista ja tuottajat sekä tilaaja sopivat mahdolliset korvaukset ja kompensaatiot keskenään.