![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73418
Hankkeen nimi: Gluteenittomien leipomotuotteiden markkinaselvitys ja Moilas-brändi
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 26.5.2017 ja päättyy 31.12.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: OY MOILAS GF LTD
Organisaatiotyyppi: Keskisuuri yritys
Y-tunnus: 2001393-3
Jakeluosoite: Paakarinpolku 1
Puhelinnumero: +358 785 1200
Postinumero: 76850
Postitoimipaikka: NAARAJÄRVI
WWW-osoite: www.moilas.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Tikkanen Arto
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 40 144 2222
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa selvitetään Saksan gluteenittomien leipomotuotteiden markkinatilanne ja lisäksi selvitetään Moilas-brändin ja tuotteiston kehitystarpeet.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 167 530
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 44 754
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 167 530
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 44 754
Maakunnat: Etelä-Savo
Seutukunnat: Pieksämäen
Kunnat: Pieksämäki
Jakeluosoite: Paakarinpolku 1
Postinumero: 76850
Postitoimipaikka: NAARAJÄRVI
Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 0 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 2 | 1 |
Työllistää hankkeen jälkeen uusia paikallisia tuotantotyöntekijöitä. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeessa selvitettiin Saksan gluteenittomien leipomotuotteiden markkinapotentiaalia ja tarkoituksena oli laatia lanseeraustoimenpiteet. Selvityksen lopputuloksena todettiin, että pienen toimijan rajallisilla resursseilla on löydettävä sopivat paikalliset yhteistyökumppanit, joiden avulla saada tuotteta nmyyntiin Saksan markkinoille. Moilas-brändillä Saksan markkinoille meneminen vaatii runsaasti resursseja. Hanke auttoi meitä ymmärtämään entistä tarkemmin Saksan kuluttajamarkkinoita ja auttoi mahdollisten yhteistyökumppanien etsimisessä. Projektin toisena osana oli selvittää Moilas-Brändin kuluttajamielikuvaa ja uudistaa brändiä. Brändi- uudistus toteutettiin kuluttajatutkimuksessa saatuja tuloksia hyödyntäen ja brändi kirkastus oli hankkeen avulla onnistunut. Jatkamme sinnikästä sekä määrätietoista työtä ja tuotteistomme kehitystä Saksan markkinoille sopivaksi, lisäksi Moilas Oy:n on oltava tuotannollisesti valmis vastaamaan Saksan kysyntää tuotteiden oikealla laadulla, sekä kilpailukykyisellä hinnalla.