![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73411
Hankkeen nimi: Tuotantoteknologian kehittäminen ja pitkäjänteisen kasvun turvaaminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 12.10.2017 ja päättyy 31.12.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: JURVAN JOUSI OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2320061-1
Jakeluosoite: Mäkeläntie 1
Puhelinnumero: +358 62122100
Postinumero: 66300
Postitoimipaikka: JURVA
WWW-osoite: www.jurvanjousi.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Ojala Jaakko
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400667462
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tuotevalikoiman laajentaminen, kilpailukyvyn parantaminen ja viennin lisääminen investoimalla uusimpaan CNC-koneteknologiaan.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 168 980
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 168 980
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 168 980
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 168 980
Maakunnat: Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat: Seinäjoen
Kunnat: Kurikka
Jakeluosoite: Mäkeläntie 1
Postinumero: 66300
Postitoimipaikka: JURVA
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 2.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 6 | 8 |
Vähemmän materiaalin hukkakäyttöä, pitkäikäisemmät lopputuotteet | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 4 | 7 |
Kuljetusten määrän väheneminen | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 5 | 5 |
Valmistusmenetelmämme tukevat luonnon monimuotoisuuden säilymistä | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 5 | 7 |
Kestävämmät lopputuotteet mahdollistavat luonnonvarojen säästymisen | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 8 | 8 |
Vähemmän materiaalin hukkakäyttöä, laadukkaammat lopputuotteet. Henkilöstöltä vaaditaan jätteiden oikeaoppista käsittelyä ja lajittelua. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 5 | 5 |
Uusi kone energiatehokkaampi (uusinta servotekniikkaa) | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 8 | 8 |
Lisää työpaikkoja alueelle. Merkitys paikalliselle elinkeinorakenteelle tulevaisuudessa yhä merkittävämpi. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 5 | 5 |
Positiivinen vaikutus myös alihankintaverkostolle | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 7 | 7 |
Asiakkaiden tarve tuoda ulkomailta vähenee. Työvoiman liikkuminen: pystymme tarjoamaan työpaikkoja paikalliselle työvoimalle. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 8 | 6 |
Työergonomia paranee. Edistää ympäristöystävällisten tuotteiden valmistusta. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 7 | 4 |
Raskaan fyysisen työn tarve vähenee | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 3 | 6 |
Ei vaadi erikoispohjakoulutusta (koulutamme itse työntekijät) | ||
Kulttuuriympäristö | 8 | 5 |
Yrityksellä merkittävä rooli paikalliselle teollisuudelle. | ||
Ympäristöosaaminen | 8 | 5 |
Käytössämme on sertifioitu ympäristöjärjestelmä.Yrityksen johto on sitoutunut suojaamaan ympäristöä pilaantumiselta. |
Hankkeen alkuvaiheessa tutustuimme alan uusimpaan teknologiaan markkinajohtaja Wafios AG:n kanssa. Valitsimme meidän tarpeisiimme räätälöidyt, uusinta teknologiaa käyttävät laitteet. Vastaavia koneita ei Suomessa ole. Ennen uusien koneiden käyttöönottoa rekrytoimme keväällä 2018 kaksi uutta työntekijää. Alkuvaiheessa he saivat peruskoulutuksen jousien valmistukseen. Myynnin kehittämiseen olemme panostaneet ostamalla alan konsulttipalveluja. Hankkeen ansiosta olemme saaneet uusia asiakkaita ja yrityksen kilpailukyky on parantunut.