![]() |
![]() |
Hankekoodi: A73044
Hankkeen nimi: Kaurapohjaisten elintarvikkeiden tuotteistaminen
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 16.7.2017 ja päättyy 31.3.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: MÖ FOODS OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2835966-4
Jakeluosoite: Alaviirteentie 144
Puhelinnumero: +358400463723
Postinumero: 68230
Postitoimipaikka: LOHTAJA
WWW-osoite: www.mö.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Jukkola Annamari
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400463723
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen tavoitteena on kaurapohjaisten tuotteiden kehittäminen ja tuotannon käynnistäminen.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 15 850
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 15 850
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 15 850
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 15 850
Maakunnat: Keski-Pohjanmaa
Seutukunnat: Kokkolan
Kunnat: Kokkola
Jakeluosoite: Alaviirteentie 144
Postinumero: 68230
Postitoimipaikka: LOHTAJA
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 4 | 3 |
Valmistamme tuotteemme 100% kasviperäisistä raaka-aineista ja kannustamme ekologisten tuotteiden kulutukseen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 2 | 2 |
Kasviperäisten elintarvikkeiden hiilijalanjälki on pienempi eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 2 | 2 |
Kasviperäisiin tuotteisiin siirtyminen vähentää viljeltävän maan määrän tarvetta ja antaa tilaa luonnon monimuotoisuudelle. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 3 | 2 |
Suosimme kasviperäisten maataloustuotteiden tuotantoa eläinperäisten sijaan. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 1 | 1 |
Pakkausmateriaalien kierrätettävyys ja muovin määrä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 2 | 2 |
Suosimme kotimaisia raaka-aineita ja käytämme ainoastaan kotimaista kauraa. Tuomme myös paikallisia työpaikkoja. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 1 | 1 |
Logistiikkasynergiat Jukkola Food Oy:n kanssa. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 2 | 2 |
Kasviperäiset tuotteemme ovat terveellinen valinta ja edistää hyvinvointia. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 2 | 2 |
Kasvatamme tietoisuutta ympäristöasioista viestinnän kautta. |
Hanke mahdollisti kolmen uuden kaurapohjaisen välipalan kehityksen ja markkinoille saattamisen. Hankkeen lopputuloksena lanseerattiin MÖ-kaurajogut maustamaton, mustikka-kardemumma ja banaani. Tuotteet valmistetaan 100% kotimaisesta kaurasta Keski-Pohjanmaalla Lohtajalla ja ne ovat saatavilla ekologisissa 400g pakkauksissa.