![]() |
![]() |
Hankekoodi: A72809
Hankkeen nimi: HoviRuoka Oy Tuotekehitysprojekti
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 26.4.2017 ja päättyy 30.6.2019
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: HOVIRUOKA OY
Organisaatiotyyppi: Pieni yritys
Y-tunnus: 2413387-9
Jakeluosoite: Kanervistontie 1
Puhelinnumero: +358 207969350
Postinumero: 45200
Postitoimipaikka: KOUVOLA
WWW-osoite: www.hoviruoka.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kaikkonen Pekka
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 400171163
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Kehittää kasvispohjaisia valmisruokia vientimarkkinoille. Investoida pakastustuotantomenetelmiin, jotka ovat vientituotteissa välttämättömiä. Kehittää tuotantomenetelmien tehokkuutta ja laaduntuottokykyä niin että voimme kasvattaa HoviRuoan myyntiä myös HoReCa-markkinassa Suomessa sekä viennissä.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 199 310
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 187 912
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 199 310
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 187 912
Maakunnat: Kymenlaakso
Seutukunnat: Kouvolan
Kunnat: Kouvola
Jakeluosoite: Kanervistontie 1
Postinumero: 45200
Postitoimipaikka: KOUVOLA
Suunniteltu: 10, joihin työllistyvät naiset 8
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 5.00, joihin työllistyvät naiset 2.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 0 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeen aikana kehitettiin noin 20 uutta tuotetta sekä noin 10 tuotetta muokattiin vientimarkkinoille sopiviksi (Ruotsi, Venäjä). On parannettu tuotannon tehokkuutta ja laaduntuottokykyä. Kasvispihvien valmistusprosessi on muutettu panostoimisesta jatkuvatoimiseksi prosessiksi investointien avulla. Pakkauskoneinvestoinneilla on mahdollistettu tuotteiden säilyvyysaikojen pidentäminen, mikä on vaatimuksena vientituotteille. Investoitiin gluteenittoman riisipiirakan valmistusprosessiin. Projektin ansiosta myynti on kasvanut n.0,5 milj. € ja uusia työpaikkoja on syntynyt viisi. Vienti on aloitettu.