![]() |
![]() |
Hankekoodi: A72518
Hankkeen nimi: Paikallinen mineraalivesi Lapin ravintoloille.
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 9.1.2017 ja päättyy 31.3.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: LAPIN PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2719486-1
Jakeluosoite: Teollisuustue 14
Puhelinnumero: +358 407796890
Postinumero: 96320
Postitoimipaikka: ROVANIEMI
WWW-osoite: www.lapinpanimo.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kuivalainen Antti
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Hallituksen pj.
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 407796890
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tavoitteena on kehittää paikallinen hiilihapotettu mineraalivesi lappilaisille ravintoloille sekä tuotteen tuotantotapa ja logistiikka.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 21 420
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 17 022
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 21 420
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 17 022
Maakunnat: Lappi
Seutukunnat: Rovaniemen
Kunnat: Rovaniemi
Jakeluosoite: Teollisuustie 14 B
Postinumero: 96320
Postitoimipaikka: ROVANIEMI
Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
Kyseessä on paikallisesti Lapissa tuotettu vesi. On järjetöntä kuljetella vettä tuhansia kilometreja. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 10 | 10 |
Liikenne ja kuljetukset ovat merkittävä kasvihuonekaasujen lähde. Hanke vähentää kuljetuksia | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 2 | 2 |
Hankkeessa ei rakenneta uutta infrastruktuuroa vaan hyödynnetään jo olemassa olevaa. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 10 | 7 |
Hankkeessa käytetään hyvin valvottua, käytössä olevaa, riittävää ja helposti täydennettävää pohjavesivarastoa. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei liity Natura 2000 kohteeseen. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
Käytetään ainoastaan 100% kierrätettäviä kestäviä materiaaleja. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 10 | 10 |
Tarvittava energia tuotetaan olemassaolevalla vesivoimalla. Hanke tarvitsee vain vähän energiaa | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 10 |
Hanke tuo uudenlaista tuotantoa Rovaniemelle ja monipuolistaa elinkeinorakennetta. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 10 | 10 |
Paikallinen paikallisesti tuotettu arktinen vesi mahdollistaa matkailullisen tarinan kehittämisen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 10 | 10 |
Hanke vähentää turhaa veden kuskaamista maailman ääristä Suomen Lappiin. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 10 |
Hanke luo paikallisia, pysyviä, ympärivuotisia työpaikkoja | ||
Tasa-arvon edistäminen | 10 | 10 |
Hanke edistää tasa-arvoa syvästi ja kaikin tavoin. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 10 | 10 |
Tuotteen tuotanto sopii mainiosti kaikille mahdollisille sukupuolille, liikuntarajoitteisille ja etnisille ryhmille. | ||
Kulttuuriympäristö | 10 | 10 |
On sekä kulttuuri että ympäristöteko korvata monikansallisten riistoyritysten kemikaalivedet puhtaalla lappilaisella arktisella vedellä. | ||
Ympäristöosaaminen | 10 | 10 |
Kaupallisen pullotetun veden tuotanto edistää paikallisen elintarvikelaboratorion kehittymistä. |
Lapin Panimo Oy kehitti meinarisoidun veden tuotannon.