![]() |
![]() |
Hankekoodi: A72495
Hankkeen nimi: Punakettu
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 28.11.2016 ja päättyy 31.12.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: PUNAINEN KETTU OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2617533-5
Jakeluosoite: Laavutie 7 as 2
Puhelinnumero: +358 4056 6577
Postinumero: 99555
Postitoimipaikka: LUOSTO
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Heikkilä Kerttu
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: tj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 4056 6577
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Punakettu tuo uuden tavan kokea ravintolaelämys ja on Pyhä-Luoston alueen laadukkain ja viihtyisin seurustelu- ja ruokaravintola. Hankkeessa luodaan alueelle uudenlainen ruokamaailma, kehitetään ympärivuotista toimintaa ja monikansallisia asiakkuuksia tukeva liiketoimintakonsepti ja hankitaan kannattavan liiketoiminnan edellyttämät kalusteet ja laitteet.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 30 180
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 27 111
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 30 180
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 27 111
Maakunnat: Lappi
Seutukunnat: Pohjois-Lapin
Kunnat: Sodankylä
Jakeluosoite: Ellitsantie 7
Postinumero: 99555
Postitoimipaikka: LUOSTO
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 3
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 6.00, joihin työllistyvät naiset 4.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 1.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 5 | 5 |
Teemme vastuullisia valintoja raaka-aineita hankittaessa. Kalojen alkuperä huomioidaan siten, että ne on WWF:n suositusten mukaiset (kalaopas). Marjat sekä sienet poimitaan lähimaastosta sekä läheltä tuotettu ruoka, kuten poro ja riista tulevat naapuripaliskuntien isänniltä. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 5 | 5 |
Ruokien raaka-aineet toimitetaan läheltä, niin kuljetusten päästöt vähenevät | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Hanke toteutetaan kaava-alueella. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Punaketun vesi on alueen vesi-ja viemäriverkostossa, jätehuolto on suunniteltu kestävien peraatteiden mukaan. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 2 |
Natrura-alueeseen hankkeella ei ole suoraa vaikutusta. Kerromme asiakkaillemme kansallispuiston Natura-arvoista. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 5 | 5 |
Kierrätämme lasitavarat, tölkit, paistoöljyn, paperitt sekä pahvit. Henna-hevoelle viedään leivän kannikat. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 7 | 0 |
Maalämpö | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 7 | 7 |
Kannatamme paikallisia ruokatuottajia | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 6 | 0 |
Punaketun viihtyvyys, viihteellisyys ja iltamat on merkittävässä osassa palveluiden kehittämisessä ja niitä tullaan jatkossakin kehittämään asiakkailta saamamme palautteen perusteella. Pirkka-Pekan luontoretket on yksi kehittämämme juttu ja sitä viedään eteenpäin, kun saadaan ensin asiakakokemuksi | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 5 | 0 |
Asiakkaat saapuvat jalkaisin, pyörällä, potkurilla tai suksilla. Liikuntarajoitteiset on huomioitu kaikissa tiloissa; sisäänkäynnissä ja saniteettitiloissa. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 5 | 5 |
Uudet ja asianmukaiset työskentelytilat edistävät henkilöstön työssä viihtymistä ja hyvinvointia. Alueperehdytys on tärkeää. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 5 | 0 |
Lapin matkailukeskuksissa ei ole perinteisillä sukupuolirooleilla tai sosiaalisilla taustoilla työelämässä nykyään juurikaan merkitystä. Palkkaamme hyvän ja ammattitaistoisen henkilökunnan. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 6 | 3 |
Punaketun asiakaskunta on kansainvälistä ja kotimaista. Henkilökuntamme on ammattilaisia, jotka ottavat huomioon eri kansallisuuksien tavat asiakaskohtaamisessa (venäläiset, kiinalaiset). Punaketussa viihtyvät kaikki. | ||
Kulttuuriympäristö | 6 | 4 |
Sisustuksessa korostetaan alueen kulttuuriarvoja. Rakennuksen ympärillä kelomiljöö. | ||
Ympäristöosaaminen | 5 | 0 |
Ympäristötieto on osa konseptiamme. Tunnemme alueen luonnon ja sen ympäristön. Koulutamme myös henkilökuntamme tuntemaan alueen ympäristön. |
Ey-tuen avulla saimme Luoston keskustaan toteutettua liikekeskuksen, joka muutti keskustan ilmettä ja lisäsi alueen palveluita. Ravintola Punakettu saatiin käynnistettyä nopeasti Ely-tuen avulla. Se vaikuttaa positiivisesti alueen ravintolapalveluihin ja on löytänyt paikkansa alueella, esim. kotimaiset lapsiperheet ovat ottaneet sen omakseen. Kansainväliset asiakkaat tykkäävät Punaketun tunnelmasta sekä paikallisesta ruoasta.