![]() |
![]() |
Hankekoodi: A72282
Hankkeen nimi: Pienpanimon tuotantokapasiteetin kasvattaminen, tuotannon tehostaminen ja viennin aloitus
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 14.10.2016 ja päättyy 31.12.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: SONNISAARI PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2625647-7
Jakeluosoite: Tuotekuja 1 a 1
Puhelinnumero: +3584801600
Postinumero: 90410
Postitoimipaikka: OULU
WWW-osoite: www.sonnisaari.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Harri Vaarala
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Osakas, perustaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 4801600
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen myötä pienpanimon kuukausittaista tuotantokapasiteettia kasvatetaan merkittävästi, jotta pystytään vastaamaan kasvaneeseen kysyntään erityisesti maitokauppavahvuisten oluiden osalta. Lisäksi hankkeen myötä panimolle hankitaan automatisoitu etiketöintilinjasto pullotuskoneen yhteyteen, jolla saadaan tehostettua toimintaa ja vähennettyä manuaalisen työn määrää. Kasvaneen kapasiteetin ja tehostuneen toiminnan myötä aloitetaan vientitoimenpiteet oululaisen olutosaamisen viemiseksi ulkomaille.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 29 575
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 26 124
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 29 575
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 26 124
Maakunnat: Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunnat: Oulun
Kunnat: Oulu
Jakeluosoite: Tuokuja 1a1
Postinumero: 90410
Postitoimipaikka: OULU
Suunniteltu: 3, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 1 | 1 |
Raaka-aineiden käytön tehostaminen. Prosessin nopeuttaminen ja näin saatava sähköenergian säästö (per tuotettu litra). | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 2 | 0 |
Tehokkaampi kuivahumalointiprosessi, vähemmän humalajätettä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeessa panimolle hankittiin lisää tuotantokapasiteettia ostamalla lisää käymistankkeja sekä uudistettiin käymistankkien jäähdytysjärjestelmä tuotteen laadun ja tehokkuuden parantamiseksi. Lisäksi automatisoitiin etiketöinti- ja päiväyslinjasto. Tehostuneet ja nopeutuneet tuotanto- ja pakkausprosessit mahdollistivat maanlaajuisen vähittäis- ja tukkumyynnin ja pienimutoisen viennin, joka lisäsi yrityksen näkyvyyttä ja saavutettavuutta. Yritys työllisti hankekaudella kolme henkilöä. Yrityksen liikevaihto ja -voitto kasvoivat hankekaudella.