![]() |
![]() |
Hankekoodi: A72057
Hankkeen nimi: Hotelli Punkaharjun luontopalveluiden kehittäminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 6.10.2015 ja päättyy 30.9.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: PUNKAHARJUN LUONTOMATKAILU OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2733567-9
Jakeluosoite: Punkaharjun Harjutie 496
Puhelinnumero: +358 15 511 311
Postinumero: 58450
Postitoimipaikka: PUNKAHARJU
WWW-osoite: www.hotellipunkaharju.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Leinonen Janne
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 503682287
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hotelli Punkaharjun konseptin ydin on luontomatkailussa. Palvelu- ja elämysmahdollisuuksia laajentaa merkittävästi majoitus- ja ravintolapalveluiden rinnalle tuleva vesistö- ja luontomatkailu. Höyrylaivoilla monipuolisesti paketoituna asiakkaat pääsevät ihailemaan harjumaisemaa nyt myös vesiteitse. Palvelut tarjotaan asiakkaille yritysverkoston tuottamana. Toimenpiteet sisältävät luontoa hyväksikäyttäen ruokatuotteen kehittämisen, luontomatkailututteiden rakentamisen ja kehittämisen, sekä luontotapahtumien tuottamisen yhdessä perustettavan verkoston kanssa.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 62 120
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 51 544
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 62 120
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 51 544
Maakunnat: Etelä-Savo
Seutukunnat: Savonlinnan
Kunnat: Savonlinna
Jakeluosoite: Punkaharjun Harjutie 496
Postinumero: 58450
Postitoimipaikka: PUNKAHARJU
Suunniteltu: 6, joihin työllistyvät naiset 4
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 0 |
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 10 | 10 |
ammattitaidon mukaan valitaan töihin, sukupuolineutraalisti | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 10 | 10 |
ammattitaidon mukaan valitaan töihin, sukupuolineutraalisti | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hankkeen aikana kehitettiin tarjontaa, jossa yhdistettiin lähiluontoliikkuminen ja erilaisten luonnontuotteiden hyödyntäminen hotellin ruokakulttuurissa. Luonnontuotteiden hyödyntämisen erikoistuneen asiantuntijan avulla koulutettiin keittiöhenkilökuntaa mm. villiyrttien, sienten ja marjojen monipuoliseen käsittelyyn eri ruokalajien valmistuksessa. Myös hankkeen aikana järjestetyille villiyrtti- ja sienikusseille osallistuneet asiakkaat saivat konkreettista tietoa luonnosta saatavien raaka-aineiden hyödyntämisestä ja samalla heille voitiin tarjota niihin perustuva ruokailu elämys. Hankkeessa saatu osaaminen auttaa laajentamaan tämän tyyppistä tarjonta valikoimaa, jossa yhdistyy luontoliikkuminen ja ruoka.