![]() |
![]() |
Hankekoodi: A71588
Hankkeen nimi: Lapin Panimo
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.2.2016 ja päättyy 31.12.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: LAPIN PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2719486-1
Jakeluosoite: Teollisuustie 6
Puhelinnumero: +358 407796890
Postinumero: 96320
Postitoimipaikka: ROVANIEMI
WWW-osoite: www.lapinpanimo.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kuivalainen Antti
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 407796890
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Paikallisen pienpanimon perustaminen Rovaniemelle ja sen toiminnan kehittäminen.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 252 900
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 214 048
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 299 800
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 261 250
Maakunnat: Lappi
Seutukunnat: Rovaniemen
Kunnat: Rovaniemi
Jakeluosoite: Teollisuustie 12
Postinumero: 96320
Postitoimipaikka: ROVANIEMI
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 3.00, joihin työllistyvät naiset 2.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 9 |
Kalliin tuotioluen rahtaaminen kaukaa maailman ääristä vähenee merkittävästi. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 9 | 9 |
Panimo Rovaniemellä käyttää fosiilitonta vesivoimaa energianaan. Saksalaista tuontiolutta valmistavat panimot käyttävöt ruskohiilellä tuotettua sähköä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 8 | 9 |
Panimo käyttää raaka-aineinaan luomumallasta ja -humalaa. Se antaa paikallisille luomuohran viljelijöille mahdollisuuden kehittää elinkeinoaan. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 6 | 8 |
Vesivoiman käyttö energianlähteenä vähentää kasvihuonekaasuja verrattuna saman tuotteen tuotantoon ruskohiilellä. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 9 | 0 |
Hankkeella ei ole vaikutusta Natura 2000 ohjelman kohteisiin | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 7 | 8 |
Panimon käytetty mallas on erittäin ravitseva karjan rehu, jioka monipuolistaa eläinten ruokavaliota. Jätettä ei panimosta juuri synny. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 9 | 9 |
Panimo käyttää vanhoilla vesivoimaloilla tuotettua sähköä. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 9 | 9 |
Panimo tuo Lappiin uudenlaisia pysyvia työpaikkoja sekä tukee ja täydentää alueen valtaelinkeinoa turismia. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 3 | 4 |
Paikalliset olutravintolat ja pubit voivat Lapin Panimon tuotteilla järjestää tilaisuuksia matkailijoiden viihdyttämiseksi | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 9 | 8 |
Logistisesti keskeisellä paikalla sijaitseva panimo vähentää oluen kuljetustarvetta merkittävästi. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 4 | 5 |
Panimo tuo pysyviä työpaikkoja molemmille sukupuolille vaikeasta työttömyydestä kärsivälle alueelle sekä verotuloja. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 9 | 9 |
Lapin Panimo on maailman tasa-arvoisin alan tuotantolaitos. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 6 | 7 |
Panimo tarjoaa hyvunvointia ja iloa ikään, sukupuoleen ja etniseen ryhmään katsomatta | ||
Kulttuuriympäristö | 9 | 9 |
Lapin Panimo palauttaa Lappiin, perinteiseen olutmaakuntaan, sen vanhan elinkeinon. | ||
Ympäristöosaaminen | 9 | 9 |
Lapin Panimo on maailman ympäristöystävällisin panimo, joka käyttää moderneinta suljettua keittotekniikkaa, |
Hankkeessa toteutettiin paikallisen käsityöläispanimon käynnistäminen Lapissa. Panimo työllistää 3 ihmistä. Sen myynti ja tulos ovat kehittyneet suunnitellusti.