![]() |
![]() |
Hankekoodi: A71304
Hankkeen nimi: INNOVATIVE TECHNOLOGIES AND CONCEPTS FOR BUSINESS GROWTH BASED ON FINNISH MUSHROOMS
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 4.1. Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.1.2016 ja päättyy 30.5.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Innovaatiorahoituskeskus Business Finland
Hakijan virallinen nimi: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
Organisaatiotyyppi: Ammattikorkeakoulu
Y-tunnus: 2539767-3
Jakeluosoite: PL 412
Puhelinnumero:
Postinumero: 60101
Postitoimipaikka: SEINÄJOKI
WWW-osoite: www.seamk.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Lauhanen, Risto
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: MML
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0408304150
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Projektissa kehitettiin sienialan toimijaketjun kanssa markkinalähtöiset tuotekonseptit kahteen käyttökategoriaan: elintarvike- ja foodservice-käyttöön sekä ravintolisä- ja aineosakäyttöön. Konseptikehityksessä hyödynnettiin kohdemarkkinoilla tehtävä selvityksiä ja testauksia, mitä osiota Turun yliopisto hoiti rinnakkaishankkeessa. Konseptien tueksi luotiin tekninen informaatiomateriaali sisältäen koostumus-, ravitsemus- ja bioaktiivisuustiedot, ja konseptit toteutettiin myös pilot-mitassa. Asiat on kuvattu ja tullaan kuvaamaan loppuraportissa ja hankejulkaisuissa.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 88 700
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 85 741
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 90 572
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 87 268
Hankkeen toiminta on valtakunnallista
Jakeluosoite: Kampusranta 11
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: Seinäjoki
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 7 | 8 |
Hankkeessa on mahdollista syntyä erilaisia uusia toimintamalleja, joiden avulla yritykset voivat käyttää ja hyödyntää luonnonvaroja entistä kestävämmin.Helpottaa maailman ruokapulaa | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 7 | 8 |
Hanke pienentää riskiä ilmastomuutokseen mm. ottamalla valmistustavoissa huomioon ekologiset toimet ja vähentää perinteisten luonnonvarojen käyttöä. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 7 | 8 |
Ei vaaranna, metsän avohakkuita ei saa tehdä sienisatojen turvaamiseksi. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 7 | 8 |
Ei vaaranna. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 3 | 4 |
Ei vaaranna NATURA-kohteita | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 4 | 5 |
Edistää kiertotaloutta, sienien monipuolinen käyttö. Hanke pienentää riskiä ilmastomuutokseen mm. ottamalla valmistustavoissa huomioon ekologiset tavat. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Hanke edistää uuden oppimisen kautta vastuullisempaa ja materiaalitehokkaampaa toimintaa. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 4 | 5 |
Sienet tuovat luonnontuotteita verottamatonta rahaa maaseudulle. Hanke tukee paikallista elinkeinorakennetta mm. hyödyntämällä paikallisia palveluja. Lisäksi hanke tarjoaa opiskelijoille työelämäkontakteja ja juurruttaa opiskelijat alueelle töihin. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 4 | 5 |
Hanke edesauttaa uusien tuotteiden ja palvelujen syntymistä verkottamalla eri toimijoita keskenään ja tuomaan heille käyttöön yhteisen toiminta-alustan. Alan osaamisen lisääminen on tavoitteena. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 4 | 5 |
Logistiikan järkeistämisen avaimena on verkostoituminen. Lähialueiden elintarvikealan toimijoiden ja muiden viiteryhmien yhteistyö edistää lähiruoan mahdollisuuksia alueella. Vaati myös niiden edistämistä, jotta sienten laatu on turvattu | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 4 | 5 |
Lisää keräilyelinkeinon mahdollisuuksia maaseudulle. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 4 | 5 |
Hanke edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa vähentämällä ammatteihin ja uralla etenemiseen liittyviä sukupuolta koskevia mielikuvia | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 4 | 5 |
Hanke luo yrityksille, opiskelijoille, ruokaharrastajille yms. tilaisuuksia tavata toisiaan, luoda verkostoja ja vaihtaa mielipiteitä. Eri kulttuurit innostuvat sieniruoista. | ||
Kulttuuriympäristö | 3 | 4 |
Helpottaa maatiloja, pitää tiloja asuttuna kun sienistä saa lisätuloja. | ||
Ympäristöosaaminen | 3 | 4 |
Ihmiset arvostavat luontoa ja ruokasieniä. Hanke edistää uuden oppimisen kautta vastuullisempaa ja materiaalitehokkaampaa toimintaa. |
Projektissa kehitettiin sienialan toimijaketjun kanssa markkinalähtöiset tuotekonseptit kahteen käyttökategoriaan: elintarvike- ja foodservice-käyttöön sekä ravintolisä- ja aineosakäyttöön. Konseptikehityksessä hyödynnettiin kohdemarkkinoilla tehtävä selvityksiä ja testauksia, mitä osiota Turun yliopisto hoiti rinnakkaishankkeessa. Konseptien tueksi luotiin tekninen informaatiomateriaali sisältäen koostumus-, ravitsemus- ja bioaktiivisuustiedot, ja konseptit toteutettiin myös pilot-mitassa. Asiat on kuvattu ja tullaan kuvaamaan loppuraportissa ja hankejulkaisuissa.