![]() |
![]() |
Hankekoodi: A71120
Hankkeen nimi: Kuitupohjaiset, korkean jalostusasteen ruokatuotteet kansainvälisille markkinoille
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 20.10.2015 ja päättyy 30.10.2017
Toiminnan tila: Peruuntunut
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: NAANTALIN RUOKAMESTARIT OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 1794136-8
Jakeluosoite: Purokatu 2
Puhelinnumero: +358405484153
Postinumero: 21200
Postitoimipaikka: RAISIO
WWW-osoite: www.ruokamestarit.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Salminen Ari
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358405484153
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeen tavoitteena on kasvikuitujen hyödyntämiseen perustuvien tuotekonseptien kehittäminen teollisuusasiakkaille ja kuluttajille. Innovatiivista tuotantomallia, jolla lisäainekäyttö vältetään, sovelletaan kastikkeellisten ruokien ja jälkiruokien sekä levitteiden valmistusmenetelmän kehittämiseen. Hankkeen tuloksena syntyy teollisesti valmistuskelpoiset tuotekonseptit, joiden kaupallistaminen aloitetaan hankkeen aikana kotimaisten yhteistyökumppanien kanssa sekä kehitettävän partneriyhteistyön kautta vientimarkkinoilla.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 50 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 0
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 50 000
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 0
Maakunnat: Varsinais-Suomi
Seutukunnat: Turun
Kunnat: Raisio
Jakeluosoite: Purokatu 2
Postinumero: 21200
Postitoimipaikka: RAISIO
Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 3
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0, joihin työllistyvät naiset 0
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0, joista naisten perustamia 0
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 5 | 3 |
Valikoimakehityksessä huomioidaan raaka-aineiden kestävä kehitys erityisesti raaka-aineiden 100 %:sen hyötykäytön tavoitteena. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 2 | 0 |
Raaka-ainevalinnassa otetaan huomioon eri raaka-aineiden ilmastollinen vaikutus | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Hanke ei vaikuta luonnon monimuotoisuuteen. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 2 | 2 |
Valittavat teknologiat ja tekniikat ovat energiatehokkuudeltaan ja päästöiltään edullisia. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei vaikutusta Natura-ohjelmaan | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 6 | 4 |
Materiaalitehokkuus on keskeinen osa taloudellisen kannattavuuden varmistamisessa. Syntyvän jätteen minimointi on tuotannollisen toiminnan peruslähtökohtana. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei merkittävää vaikutusta. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 6 | 3 |
Paikallisesti hanke luo uusia työpaikkoja ja vaikuttaa välillisesti logististen tarpeiden kautta. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 6 | 1 |
Osaaminen kehittyy | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 2 |
Hanke vaikuttaa välillisesti logistiikkaketjuun lisävolyymin kautta. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 6 | 4 |
Hanke vaikuttaa hyvinvointiin terveellisten ja lisäaineettomien ruokatuotteiden tarjonnan lisäyksenä ja välillisesti ravintoperäisiä sairauksia vähentävästi. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Hankkeen tuloksilla ei suoraa vaikutusta tasa-arvoon. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Hankkeella ei vaikutusta yhdenvertaisuuteen. | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Hankkeella ei kulttuuriympäristövaikutusta. | ||
Ympäristöosaaminen | 2 | 3 |
Hankkeessa huomioidaan ns. jätemateriaalien oikea käsittelytarve, mikä suoraan lisää ympäristöosaamista yrityksessä ja välillisesti vaikuttaa ympäristöosaamisen käyttötarpeeseen. |
-