![]() |
![]() |
Hankekoodi: A70988
Hankkeen nimi: Pienpanimon kapasiteetin lisääminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 29.5.2015 ja päättyy 30.6.2016
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: ISO-KALLAN PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2554551-7
Jakeluosoite: Kisällinkuja 7
Puhelinnumero: +358451838877
Postinumero: 70780
Postitoimipaikka: KUOPIO
WWW-osoite: isokallanpanimo.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Pelkonen Pasi
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358451838877
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Tavoitteena on lisätä pienpanimon kapasiteettia vuonna 2016 100 000L asti ja työllistää 2 ihmistä vakituisesti lisää. Toimenpiteisiin kuuluu uusi pullotuslinjasto sekä suurempien keittokattiloiden valmistus.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 28 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 28 000
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 28 000
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 28 000
Maakunnat: Pohjois-Savo
Seutukunnat: Kuopion
Kunnat: Kuopio
Jakeluosoite: Kisällinkuja 7
Postinumero: 70780
Postitoimipaikka: KUOPIO
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | -1 | 1 |
Sähköä ja vettä kuluu määrällisesti enemmän. Logistiikka tehostaa taasen luonnonvarojen käyttöä koska kerrallaan kuljetettavat määrät tulevat olemaan suurempia | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | -1 | 1 |
Logistiikan kautta välillisesti paranee, välitön vaikutus taas sähkönkulutuksen kasvun kautta lisääntyy (tuotettua tuotetta kohden pienenee) | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | -1 | 0 |
Vedenkulutus kasvaa | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | -1 | 0 |
Biojätteen ja pakkausjätteen määrä kasvaa. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 1 |
Biojätteet menevät bioenergiaksi | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 1 | 1 |
Pystymme palkkaamaan lisää henkilöstöä, välillisesti työllistämme paikallisia yrityksiä kaupan, logistiikan ja ravintolan aloilla | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 0 |
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 1 | 1 |
Tuotteemme edistävät Savon näkyvyyttä | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Toteutuksena oli valmistaa suuremmat keittokattilat, automatisoida pullotus jotta saamme kasvaneen valmistusmäärän myös pullotettua sekä hommata kaksi uutta jäähdytettyä käymisastiaa jotta meillä olisi myös kesällä kuumemmilla ilmoilla mahdollisuus hyödyntää kasvaneita valmistusvolyymeita. Uusien keittokattiloiden ansiosta olemme pystyneet tuplaamaan viikottaisen valmistuskapasiteetin, pullotus on hygieenisempaa ja tuotteiden säilyvyys täten paranee. Tulossa olevat käymistankit mahdollistavat pääkäymisen ja kypsytyksen samoissa astioissa joka antaa meille lisää kypsytyskapasiteettia. Käymistankeissa on myös jäähdytys joka mahdollistaa oluen normaalin käymisen kuumemmillakin ilmoilla. Hanke on nyt jo selvästi parantanut tuotteidemme laatua ja saatavuutta.