![]() |
![]() |
Hankekoodi: A70637
Hankkeen nimi: Pienpanimon laiteinvestointi ja tuotekehityshanke
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 2.10.2014 ja päättyy 31.12.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: SONNISAARI PANIMO OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2625647-7
Jakeluosoite: Tuotekuja 1 a 1
Puhelinnumero: +3584801600
Postinumero: 90410
Postitoimipaikka: OULU
WWW-osoite: www.sonnisaari.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Tyynismaa Timo
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Hallituksen pj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 40 5345030
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Pienpanimon laiteinvestoinnissa hankitaan pienpanimolle soveltuvat tuotantolaitteet (keitto- ja mäskäysastiat, käymisastiat) Pienpanimon tuotekehityshankkeessa rakennetaan/hankitaan olutreseptien kehittelyyn sopiva, pieni keitto- ja mäskäyslaitteisto. Olutreseptien nopea ja jatkuva kehittely on osa modernia olutkulttuuria ja ollakseen asiakkaiden silmissä kiinnostava, panimon täytyy panostaa uusien olueiden kehittelyyn jatkuvasti. Koekeittojen tekeminen isolla, varsinaiseen tuotantoon tarkoitetulla laitteistolla ei ole taloudellisesti järkevää, joten siksi tarvitaan pieni koekeittolaitteisto.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 47 260
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 40 260
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 47 260
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 40 260
Maakunnat: Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunnat: Oulun
Kunnat: Oulu
Jakeluosoite: Tuotekuja 1
Postinumero: 90420
Postitoimipaikka: OULU
Suunniteltu: 3, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
Lähioluen tekeminen ja markkinointi, sekä yhteistyö lähialueen viljelijöiden kanssa. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 5 | 0 |
Mallasjätteen eli mäskin uusiokäyttö lähialueen karjatiloilla rehuna. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 5 | 0 |
Mallasjätteen eli mäskin uusiokäyttö lähialueen karjatiloilla rehuna. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 0 |
Uuden toimialan luominen Oulun seudulle. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 5 | 5 |
Modernin ja terveellisen olutkulttuurin jalkauttaminen Ouluun | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 10 | 10 |
Modernin ja terveellisen olutkulttuurin jalkauttaminen Ouluun | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Hanke mahdollisti pienpanimon liiketoiminnan käynnistämisen. Hankkeessa remontoitiin yrityksen toimitilat panimotoimintaan soveltuviksi, suunniteltiin ja teetettiin panimon tuotanto- ja pullotuslaitteisto. Hankkeen aikana liiketoimintaa kasvatettiin hankkimalla lisää tuotantokapasiteettia ja laajentamalla jakelukanavia ravintoloista vähittäis- ja tukkumyyntiin. Yrityksen liiketominta kääntyi voitolliseksi toisen tilikauden aikana ja yritys työllisti kolme henkilöä hankkeen loppuessa.