![]() |
![]() |
Hankekoodi: A70502
Hankkeen nimi: Marjojen jalostusarvon kasvattaminen uusilla prosesseilla
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 3.1. Pk-yritysten energiatehokkuuden edistäminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 9.2.2015 ja päättyy 29.2.2016
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: POLARFORMA OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 0560025-9
Jakeluosoite: PL 17
Puhelinnumero: +358 400392494
Postinumero: 94401
Postitoimipaikka: KEMINMAA
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Korteniemi Veli-Markku
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: hallituksen pj
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 400392494
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa valmistellaan testauksilla ja muilla kokeiluilla uusia prosesseja marjojen ja niiden ainesosien prosessoimiseksi ja talteenottamiseksi siten, että laatu ja bioaktiivisuudet säilyvät.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 12 260
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 11 062
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 12 260
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 11 062
Maakunnat: Lappi
Seutukunnat: Kemi-Tornion
Kunnat: Tornio
Jakeluosoite: Tietokatu 6 c/o Lapinnova Oy
Postinumero: 94600
Postitoimipaikka: KEMI
Suunniteltu: 3, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
luonnonraaka-aineen maksimaalinen käyttö ja lisäarvot | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 10 |
kasvien hyödyntäminen hyvillä menetelmillä | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
sivuvirtojen hyödyntäminen ja siten jätevirtojen vähentäminen | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 10 |
terveeelinen ja terveysvaikutteinen ruoka | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 10 |
luonnonraaka-aineiden hyödyntäminen |
Hankkeessa testattiin uusia menetelmiä marjojen ja niiden ainesosien prosessointiin tavoitteena laadukkaat bioaktiivisia ainesosia sisältävät raaka-aineet teollisuudelle. Tuloksena saatiin tärkeää tietoa tulevaa päätöksentekoa varten.