![]() |
![]() |
Hankekoodi: A70287
Hankkeen nimi: Äänimaiseman vaikutus ruuan valintaan ja tilan viihtyvyyteen
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 4.1. Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.6.2015 ja päättyy 31.7.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Innovaatiorahoituskeskus Business Finland
Hakijan virallinen nimi: Taideyliopisto
Organisaatiotyyppi: Yliopisto
Y-tunnus: 2500305-6
Jakeluosoite: PL 38
Puhelinnumero: 029 447 2000
Postinumero: 00097
Postitoimipaikka: TAIDEYLIOPISTO
WWW-osoite: www.uniarts.fi/
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Vaivila, Eeva-Liisa
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: N/A
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eura.neuvonta(at)gov.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0407104340
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa tutkitaan kuinka ympäristötekijöiden avulla voidaan vaikuttaa kuluttajien ruokavalintoihin. Tutkimuksessa selvitetään, kuinka ruoan esillepano, rakennetun ympäristön ja tilan ominaisuudet, kuten värit ja äänet vaikuttavat esimerkiksi kasvisten valintaan ravintoloissa ja elintarvikeliikkeissä. Hankkeessa toteutetaan empiirisiä kokeita sekä kaupunki- että laboratorioympäristössä. Tutkimusalustat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa, jolloin tulosten sovellettavuus liiketoimintaan ja kaupunkisuunnitteluun on joustavampaa. Hankkeen tuloksena saadaan uusia luotettavia periaatteita ruokaympäristöjen suunnitteluun. Hankkeella on alan yritysten liiketoimintaa, kaupunkitilojen viihtyvyyttä ja kansalaisten hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Tutkimuksen tuloksia hyödyntäviä liiketoiminnan aloja voivat olla esimerkiksi julkiset ja yksityiset ruokapalvelujen tuottajat, tilojen ja kaupunkiympäristöjen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat toimijat sekä ravintolat ja elämystuottajat.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 134 000
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 133 311
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 145 124
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 144 434
Maakunnat: Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat: Seinäjoen
Kunnat: Seinäjoki
Jakeluosoite: Vaasantie 11
Postinumero: 60100
Postitoimipaikka: Seinäjoki
Suunniteltu: 3, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 3 | 5 |
Lähiruuan käytön edistäminen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 2 | 3 |
Ruoan logistiikkakuormituksen vähentäminen. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 7 | 8 |
Kestävän kaupunkiympäristön ja paikallisen elinkeinotoiminnan edistäminen | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 8 | 9 |
Ruoka- ja kulttuuripalvelut | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 5 | 6 |
Ruoan logistiikkakuormituksen vähentäminen | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 8 | 9 |
Terveellisten ruokailutottumusten edistäminen | ||
Tasa-arvon edistäminen | 8 | 9 |
Terveydellinen tasa-arvo | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 9 | 10 |
Alueelliset terveysvaikutukset ja hyvinvointi | ||
Kulttuuriympäristö | 9 | 10 |
Arjen ja juhlan monimuotoistuminen | ||
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Ei mainittua vaikutusta |
Hankkeessa tutkitaan kuinka ympäristötekijöiden avulla voidaan vaikuttaa kuluttajien ruokavalintoihin. Tutkimuksessa selvitetään, kuinka ruoan esillepano, rakennetun ympäristön ja tilan ominaisuudet, kuten värit ja äänet vaikuttavat esimerkiksi kasvisten valintaan ravintoloissa ja elintarvikeliikkeissä. Hankkeessa toteutetaan empiirisiä kokeita sekä kaupunki- että laboratorioympäristössä. Tutkimusalustat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa, jolloin tulosten sovellettavuus liiketoimintaan ja kaupunkisuunnitteluun on joustavampaa. Hankkeen tuloksena saadaan uusia luotettavia periaatteita ruokaympäristöjen suunnitteluun. Hankkeella on alan yritysten liiketoimintaa, kaupunkitilojen viihtyvyyttä ja kansalaisten hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Tutkimuksen tuloksia hyödyntäviä liiketoiminnan aloja voivat olla esimerkiksi julkiset ja yksityiset ruokapalvelujen tuottajat, tilojen ja kaupunkiympäristöjen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat toimijat sekä ravintolat ja elämystuottajat.